Επίσκεψη εκπαιδευτηρίων Σακκά στην Έκθεση λαϊκής τέχνης ΑΡΓΙΘΕΑΣ Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων

Στις 6 Μαρτίου 2024  τάξη του Δημοτικού σχολείου Σακκά επισκέφθηκε κατόπιν ραντεβού την Έκθεση Λαϊκής τέχνης ΑΡΓΙΘΕΑΣ  στη Βαλαωρίτου 16.

Τα 24 παιδιά συνοδευόμενα από τις δύο δασκάλες Μητράκη Κατερίνα και Νούσια Νικολέτα επισκέφθηκαν την Έκθεση, όπου εκεί τους καλοδέχτηκαν θερμά η Πρόεδρος  και μέλη του Δ.Σ  του Συλλόγου.

Η Έκθεση είναι ένας χώρος συλλογής, συντήρησης και μελέτης παλαιών αντικειμένων από την ΑΡΓΙΘΕΑ. Αυτή η Έκθεση μας διδάσκει πως έζησαν οι Αργιθεάτες σε μια άλλη εποχή. Στόχος της ίδρυσης της Έκθεσης του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων ήταν η διάδωση της Πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Πλούσια ΈΚΘΕΣΗ  με πολλά εκθέματα που μαρτυρούν την καθημερινή ζωή των Αργιθεατών. Σκοπός μας είναι να γνωρίσει  η νέα γενιά την Παράδοση και τον Πολιτισμό της ΑΡΓΙΘΕΑΣ

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Έλλη Τσιρογιάννηυποδεχτηκε θερμά τα παιδιά, χάρηκε  που ήρθε σε επαφή με τόσα παιδιά, αφού η ίδια είναι εκπαιδευτικός και θυμίθηκε τα παλιά.

Η Πρόσδρος έκανε μια Γενική ανασκόπιση  για την Αργιθέα για τη ζωή των Αργιθεατών στα παλιά χρόνια και φωτογράφισε τους Αργιθεάτες και τον τόπο τους.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος έκανε γωνιά- γωνιά την ξενάγηση ,τα δε παιδιά με μεγάλη προσοχή άκουγαν και έβλεπαν με ενδιαφέρον και έκαναν πολλές ερωτήσεις

Συγχαρητήρια στα Εκπαιδευτήρια Σακκά για την άψογη εμφάνισή τους.Τα παιδιά

εντυπωσιάστηκαν πολύ με τον αργαλειό, όπου η κ. Παναγιώτα Κωτή ύφαινε ένα διάδρομο. Μετά από μια ώρα ξενάγηση η κ. Δήμητρα Γιώτη κέρασε τα παιδιά  καραμέλες ,λουκουμάκι, και σπιτικά τυροπιτάκια. Οι Αργιθεάτες φημίζονται για τη φιλοξενία τους.

Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων μέσα από την ΈΚΘΕΣΗ προσφέρει στα παιδιά τη γνώση και την ιστορία ενός τόπου κι αυτό μας κάνει υπερήφανους..

                                                                      Έλλη Τσιρογιάννη

                                                    Πρόεδρος ΑργιθεατώνΤρικάλων

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *