Εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων στο 2ο δημοτικό σχολείο Τρικάλων

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ
ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ιδιαίτερη χαρά και τιμή ήταν για την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων η πρόσκληση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων ώστε να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση του σχολείου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Συγκεκριμένα, στις 05 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων μια όμορφη εκδήλωση, όπου οι κ.Μαργαρίτα Τοπαλίδου και Μαρία Ηλιάδου, εκ μέρους του συλλόγου μας, μίλησαν στους μαθητές με πολύ όμορφο και κατανοητό τρόπο για το ιστορικό γεγονός της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Το παρών έδωσε και ο κ.Αλέξης Στεφανίδης, μέλος του ΔΣ του συλλόγου μας και καθηγητής του μουσικού σχολείου Γιαννιτσών, παίζοντας την ποντιακή λύρα, καθώς και ο καθηγητής του μουσικού σχολείου Καρδίτσας κ.ΆγγελοςΠαλαπέλας, ο οποίος συνόδευσε μουσικά την εκδήλωση με το νταούλι του.

Τα παιδιά υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό τα μέλη του συλλόγου μας και συμμετείχαν διαδραστικά στην εκδήλωση, τραγουδώντας ποντιακά τραγούδια και χορεύοντας ποντιακούς χορούς στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως το Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου για την τιμητική πρόσκληση.

 

Εκ μέρους του ΔΣ

   Ο Πρόεδρος                                            Η Γραμματέας

      Κοσμάς Αποστολίδης                                  Νόπη Παπαδοπούλου

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *