Διεθνές Επιστημονικό Βυζαντινομουσικολογικό Συνέδριο στη μνήμη του Δημητρίου Κων. Μπαλαγεώργου

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει διεθνές επιστημονικό βυζαντινομουσικολογικό συνέδριο, στη μνήμη του τρικαλινού αναπληρωτή καθηγητή Βυζαντινής Μουσικολογίας Δημητρίου Κων. Μπαλαγεώργου, ο οποίος εξεδήμησε αδόκητα προς Κύριον στις 2 Ιουνίου του 2023.

Στο συνέδριο θα επιχειρηθεί ειδική αναφορά στη σημαντικότατη συνεισφορά του εκλιπόντος στην Τέχνη και Επιστήμη της Βυζαντινής Μουσικολογίας, ενώ τα Πρακτικά του θα δημοσιευθούν ως πνευματικό μνημόσυνο του αειμνήστου επιστήμονος και ερευνητού.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου), κατά το χρονικό διάστημα 1 έως 4 Ιουλίου 2024.

Το συνέδριο οργανώνεται υπό την επιστημονική μέριμνα και την οργανωτική ευθύνη της Κατεύθυνσης Βυζαντικής Μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και συμμετέχει σε αυτό μια πλειάδα Ελλήνων και ξένων μουσικολόγων.

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *