“Δάφνες και Πικροδάφνες” με επίκαιρη πολιτική

Μια επίκαιρη και διαχρονική πολιτική σάτιρα του Τρικαλινού συγγραφέα Δημήτρη Κεχαΐδη με τίτλο “Δάφνες και Πικροδάφνες” ερμήνευσαν καταπληκτικά οι ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας “Πασπαρτού”, το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη. Όσον αφορά την πλοκή του έργου, πρόκειται για Τέσσερις κομματάρχες που μηχανορραφούν, μπλοφάρουν, συνωμοσιολογούν, διακινδυνεύουν τη φιλία τους και την τιμή τους μπροστά στο βωμό του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος και της «καρέκλας», κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Αν και το έργο είναι γραμμένο λίγο μετά τη μεταπολίτευση παραμένει άκρως διαχρονικό, και ενώ χαρακτηρίζεται ως σάτιρα, κατά βάθος πρόκειται για κάτι θλιβερό, όπου το προσωπικό συμφέρον υπερισχύει του κοινού. Απέναντι σε αυτήν τη διαχρονική πραγματικότητα, το χιούμορ, ως άμυνα – προστασία, ίσως τελικά να είναι μια λύση, οπότε, τίποτα δε μας εμποδίζει ώστε να γελάσουμε άφοβα.

Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Μπίσαλας, Ηλίας Παπαγιάννης, Βασίλης Σακκάς και Δημήτρης Τσατσανάκος.  Ο κόσμος γέλασε, προβληματίστηκε και χειροκρότησε τους ηθοποιούς για την εντυπωσιακή ερμηνεία.

Δείτε εικόνες και βίντεο όπως κατέγραψε η κάμερα του trikalaculture.gr 


https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *