“Από την Ιωνία στο Ιόνιο” του Τάσου Κονιδιάρη

“Από την Ιωνία στο Ιόνιο” ένα βιβλίο βασισμένο σε αληθινές ιστορίες που θέλησε να διατηρήσει ζωντανές ο συγγραφέας Τάσος Κονιδιάρης,  παρουσίασε το απόγευμα της Πέμπτης στην Σουίτα art cafe. Το βιβλίο κυκλοφόρησε από  τις εκδόσεις Γραφή του Δημήτρη Σαριγγαλά.

Όπως ανέφερε ο συγγραφέας «Το βιβλίο αφορά μια περίοδο της ελληνικής ιστορίας παράλληλα με την ιστορία μιας οικογένειας. Αναφέρομαι στην περίοδο που ξεκινάει πριν από την Μικρασιατική Καταστροφή και πάει μέχρι περίπου τις αρχές της δεκαετίας του ’50, δηλ. σε ιστορικές περιόδους που επηρέασαν πάρα πολύ την σημερινή ελληνική κοινωνία και τις οικογένειες των περισσότερων Ελλήνων. Να σημειώσω ότι πρόκειται για αληθινή ιστορία και θα ήθελα να περάσω το μήνυμα ότι τελικά η αγάπη και η αισιοδοξία μπορούν να τα καταφέρουν σε οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή της ζωής μας».

Από την πλευρά της η συντηρήτρια έργων τέχνης και εκπαιδευτικός κα Βασιλική Αργυροπούλου τόνισε: «Είναι ένα βιβλίο που καταγράφει τη συλλογική μνήμη αλλά και την προσωπική μιας οικογένειας. Είναι ιστορίες συνανθρώπων μας και προγόνων μας που κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι δικές μας  και προσωπικά βλέπω πολλά χρώματα σε αυτό το βιβλίο όπως το μπλε του ταξιδιού, της θάλασσας, του ουρανού, το μαύρο που έχει να κάνει με τον θάνατο και τις απώλειες που έχουν ζήσει αυτές οι οικογένειες και το κίτρινο της ελπίδας που πάντα πρέπει να προχωράμε στη ζωή».

Επίσης ο δικηγόρος κ. Άκης Νασιώκας Άκης σημείωσε: «Θα ξεκινήσω με τον στίχο «Η Δύση και η Ανατολή έχουν το ίδιο αίμα». Κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι το βιβλίο του φίλου και αξιόλογου συγγραφέα Τάσου Κονιδάρη που βασίστηκε σε πραγματικά γεγονότα αλλά έχοντας και μια πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή. Θεωρώ ότι είναι ένα πάρα πολύ καλό βιβλίο και από την άποψη τη λογοτεχνική αλλά και από την άποψη της πλοκής και της ιστορίας που περνάει μπροστά από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας του 20ου αιώνα, γεγονότα που και σήμερα μας επηρεάζουν και που φαίνεται ότι θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την κοινωνία μας. Κοινό στοιχείο αυτών των ιστοριών είναι η προσφυγιά με τους ανθρώπους αυτούς να χάνουν συνεχώς ένα νήμα που πρέπει να ξαναπιάσουν. Καλώ κάθε άνθρωπο να διαβάσει αυτό το εξαιρετικό βιβλίο».


Τέλος για το βιβλίο μίλησε επίσης ο
παιδίατρος κ. Σάββας Ερωτοκρίτου ενώ η μουσική υπόκρουση στο κανονάκι ήταν από την κα Ευτυχία Τζιατζιά.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *