Power Pass gov gr: Μέγα φιάσκο με το επίδομα ρεύματος – Δείτε παραδείγματα

Power Pass gov gr: Εκνευρισμός υπάρχει στον κόσμο με τα ποσά που αντίκρισε από το επίδομα ρεύματος. Ποιες οι αντιδράσεις των πολιτών.

Απογοήτευση νιώθει η πλειοψηφία των πολιτών από τα χρήματα που θα εισπράξει από το Power Pass.

Συγκεκριμένα, τα εκκαθαριστικά του Power Pass με τα ποσά των δικαιούχων αναρτήθηκαν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τα «ανέβασαν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδεύοντάς τα με ένα ειρωνικό σχόλιο.

Τα ποσά, στην πλειοψηφία τους, απέχουν πολύ από τις εξαγγελίες για «επίδομα 600 ευρώ» για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος.

Άλλοι με επιφωνήματα «θρίαμβος», άλλοι με αρκετές δόσεις χιούμορ και ατάκες τύπου «τώρα μπορώ και παντρεύομαι», ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι τα τελικά ποσά δεν καλύπτουν το 60% της επιβάρυνσης από τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Power Pass gov gr: Τα καλύτερα του twitter

Δείτε μερικά από τα καλύτερα σχόλια που έκανε ο κόσμος:

 

 

 

 

 

Power Pass gov gr: Πόσες αιτήσεις έγιναν συνολικά

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, συνολικά έχουν υποβληθεί 2.952.778 αιτήσεις, που αφορούν 2.530.597 φυσικά πρόσωπα. Σημειώνεται ότι ένας δικαιούχος είχε το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση πέραν της κύριας κατοικίας και για μισθωμένη κατοικία εξαρτώμενου τέκνου που σπουδάζει στο εσωτερικό.

Από τα 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα, αναρτώνται άμεσα ενημερωτικά εκκαθάρισης για τα περίπου 1,9 εκατ. και τα οποία αναμένεται να πληρωθούν αύριο, Παρασκευή, με το ποσό να ανέρχεται σε περίπου 230 εκατ. ευρώ.

Η πληρωμή ξεκινά από αύριο, Παρασκευή 15/07, για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί κατά τη χρονική περίοδο από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022.

Power pass πληρωμη: Τα στάδια της αίτησης

«Απορριφθείσα»: Η αίτηση έχει απορριφθεί. Ωστόσο, μπορούν να αλλαχτούν και να επανυποβληθούν

«Υπό έλεγχο»: Η αίτηση έχει υποβληθεί και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου, για τα στοιχεία σας.

«Υπό εκκαθάριση»: Αυτό σημαίνει πως έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι και περιμένουν να εκτελεστούν οι εκκαθαρίσεις ώστε να αποφασιστεί το ποσό.

«Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: Το ποσό επιστροφής θα αποσταλεί στην τράπεζα που έχετε επιλέξει για να πιστωθεί το ποσό.

Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: Η εντολή έχει αποσταλεί στην τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.

«Εγκριθείσα»: Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και μπορείτε να λάβετε τα χρήματα που σας αναλογούν.

Power pass πληρωμη: Πώς θα καταλάβετε οτι πληρωθήκατε

Οι περισσότεροι μέχρι σήμερα ελέγχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην πλατφόρμα όπου η πλειοψηφία των αιτήσεων γράφει υπο εκκαθάριση, δηλαδή αναμένεται να καθοριστεί το ποσό που δοθεί στον δικαιούχο.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με sms ή e-mail για την αίτηση που θα εγκριθεί, προκειμένου να γνωρίζουν τα χρήματα που θα πάρουν για το επίδομα ρεύματος.

Έτσι υπολογίζονται τα χρήματα που πήρατε

Η επιστροφή των χρημάτων υπολογίζεται από τον μαθηματικό τύπο:

Ποσό επιστροφής = [Ποσό ρήτρας αναπροσαρμογής λογαριασμού που εκδόθηκε εντός του μηνός – Ποσό έκπτωσης από το κράτος επί της ρήτρας αναπροσαρμογής – Ποσό έκπτωσης από τον πάροχο επί της ρήτρας αναπροσαρμογής] * Ποσοστό συνιδιοκτησίας ή χρήσης * 60%.

Αν κάποιος έχει επιπλέον χρεώσεις, μετά την αφαίρεση των επιδοτήσεων για το εν λόγω διάστημα, συνολικού ύψους 600 ευρώ, θα λάβει αποζημίωση 360 ευρώ.

Αν οι επιπλέον χρεώσεις ανέρχονται σε 800 ευρώ, η αποζημίωση θα διαμορφωθεί στα 480 ευρώ.

Αν οι επιπλέον χρεώσεις είναι 1.000 ευρώ, η αποζημίωση θα είναι 600 ευρώ.

Αν οι επιπλέον χρεώσεις είναι από 1.000 ευρώ και πάνω, και πάλι η αποζημίωση θα είναι 600 ευρώ.

Ενημέρωση για πληρωμή με SMS ή Email

Όπως ανέφερε το ΦΕΚ που είχε δημοσιευτεί στις αρχές Ιουνίου για το Power Pass, η διαδικαδία που ακολουθείται είναι η εξής:

Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης πιστώνεται στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου που έχει δηλώσει στην αίτηση του άρθρου 2, από την ανώνυμη εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου «Κοινωνία της Πληροφορίας Μονοπρόσωπη Α.Ε».(ΚτΠ Μ.Α.Ε.).

Μετά την ολοκλήρωση του υπολογισμού του ποσού της ενίσχυσης ανά δικαιούχο, η Κ.τ.Π. Μ.Α.Ε. διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στο πιστωτικό ίδρυμα ή τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό, τηρουμένων των κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, το όνομα, το επώνυμο, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του δικαιούχου και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του για τον σκοπό της πίστωσης του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης, και εν συνεχεία εμβάζει, στο πιστωτικό ίδρυμα ή τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.

Κατόπιν της διενέργειας των πληρωμών των ενισχύσεων η Κ.τ.Π. Μ.Α.Ε. αποστέλλει αυτοματοποιημένο μήνυμα στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του δικαιούχου που έχει δηλωθεί στην αίτηση για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης, με το ποσό της ενίσχυσης που του καταβλήθηκε ή ενημέρωση σε περίπτωση απόρριψη της αίτησης.

Πηγη newsme.gr
https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *