Η ομάδα του Istorima.org βρίσκεται στα Τρίκαλα.

Για 2 μέρες, σήμερα και αύριο  η ομάδα του istorima.org θα βρίσκεται  στα Τρίκαλα για να εκπαιδεύσει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη, τους νέους ερευνητές του Νομού μας. Συγκεκριμένα πρόκειται για άτομα που δεν εργάζονται, ηλικίας 18 έως και 35 ετών τα οποία θα κληθούν να βρούνε άτομα από όλο τον Νομό Τρικάλων, που θα τους αφηγηθούν τις δικές τους  προσωπικές ιστορίες παλιές ή σύγχρονες για να ενσωματωθούν  και αυτές  με την σειρά τους στο istorima.org

Όσον αφορά το istorima.org είναι ο τόπος όπου μπορείς να ακούσεις τις ιστορίες των άλλων και να πεις κι εσύ την δική σου ιστορία. Ο τόπος όπου οι άνθρωποι μοιράζονται ιστορίες –ιστορίες δύσκολες, ιστορίες αγάπης, ιστορίες που μας άλλαξαν ή μας προσδιόρισαν, ιστορίες σύγχρονες ή παλιές–  που μας βοηθούν να γνωριστούμε, να έρθουμε πιο κοντά στους άλλους, αλλά και στην κοινή μας Ιστορία. Εδώ διασώζονται οι σημαντικές ιστορίες ανθρώπων, που οι ζωές κι εμπειρίες τους δεν καταγράφονται στα βιβλία της Ιστορίας.

Δημιουργήθηκε από τη δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου και την ιστορικό Katherine Fleming και συνδυάζει τη δημοσιογραφία με την Ιστορία. Είναι το μεγαλύτερο εγχείρημα συλλογής προφορικών ιστοριών στην Ελλάδα.

Το Istorima είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που στηρίζει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ως Ιδρυτικός Δωρητής, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του για Ενίσχυση κι Επανεκκίνηση των Νέων.

Ακούστε την δήλωση του Γιάννη Μπερέτσου στο trikalaculture.gr

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1
adv-magika-grammata
banner_jonnys

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *