8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Έχουμε ποτέ αναρωτηθεί γιατί κάθε χρόνο γιορτάζουμε την ημέρα της γυναίκας?

Η  Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι μόνο η γυναικεία φύση που εξυμνείται, δεν είναι απλά μια γιορτή αλλά ημέρα μνήμης και περηφάνιας για το γυναικείο φύλο ανά την υφήλιο.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για επέτειο αγώνων και διεκδικήσεων του φεμινιστικού κινήματος για την καλυτέρευση της θέσης των γυναικών. Από τη μία η ημέρα αποτελεί φόρο τιμής στις γυναίκες που με διαδηλώσεις και θυσίες έθεσαν τα θεμέλια για καλύτερες συνθήκες εργασίας και κατοχύρωση δικαιωμάτων του γυναικείου φύλου και από την άλλη στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και τη διεκδίκηση ίσων ευκαιριών που ακόμη και σήμερα δε θεωρούνται δεδομένες.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζει την κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και πολιτική επιτυχία των γυναικών.

Οι γυναίκες σαν δραστήρια, δυναμικά και μοναδικά πλάσματα που είναι προσφέρουν καθημερινά το μέγιστο των δυνατοτήτων τους!!!

Το πρόγραμμά τους συνήθως περιλαμβάνει σπουδές, εργασία, γυμναστήριο, φροντίδα της οικογένειας και ποικίλες κοινωνικές δραστηριότητες.

“Δεν υπάρχει όριο σε τι μπορούμε να καταφέρουμε ως γυναίκες”.

“Η επιτυχία κάθε γυναίκας, θα έπρεπε να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις υπόλοιπες. Πρέπει να βοηθάμε η μία την άλλη.

“Πρέπει να διδάξουμε στα αγόρια μας τους κανόνες της ισότητας και του σεβασμού, έτσι ώστε όσο μεγαλώνουν η ισότητα των φύλων να είναι γι’ αυτά ο φυσικός τρόπος ζωής.

Και να μάθουμε στα κορίτσια μας ότι μπορούν να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται”.

Θα ήθελα να αφιερώσω τη σημερινή Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας σε όλες τις γυναίκες, στις γυναίκες θύματα κάθε μορφής βίας, σεξουαλικής παρενόχλησης, καταναγκασμού και ενδοοικογενειακής βίας αλλά και  στις γυναίκες που σηκώνουν το βάρος της προσφυγιάς.

Στις ανύπαντρες μητέρες, στις εργαζόμενες γυναίκες αλλά και στις άνεργες που με δυσκολία μεγαλώνουν τα παιδιά τους και στις εργαζόμενες στον τομέα της υγείας  ως γιατροί, νοσοκόμες και εργαζόμενες στη δημόσια υγεία και την κοινωνική περίθαλψη.

Η γυναίκα φτιάχτηκε από τα πλευρά του άντρα… Όχι από τα πόδια για να την πατάει… Όχι από το κεφάλι για να είναι ανώτερη…. Από τα πλευρά για να είναι ίση…. Κάτω από το μπράτσο για να προστατεύεται… Δίπλα από την καρδιά για να την αγαπάνε!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ!!!

ΓΙΑΝΝΟΤΑΚΗ ΜΑΝΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΔΕΕΠ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΜΕΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ  ΔΕΕΠ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *