7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων – Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης

7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων

‘Έρχεται στις 8 και 9 Ιούλη στο πάρκο του Μύλου Ματσόπουλου –

Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης

Το 7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων έρχεται στις 8 και 9 Ιούλη στο πάρκο του Μύλου Ματσόπουλου, με σύνθημα «Τον κόσμο αυτόν θα δεις, θα τον αλλάξουμε εμείς». Μία συνάντηση όπου κινήματα, ομάδες, άνθρωποι, αγωνίζονται και με τα βήματά τους ανοίγουν νέους δρόμους για όλους, με αλληλεγγύη, με ειρηνική και αξιοβίωτη ζωή.

Μέσα από τις συζητήσεις και τα εργαστήρια, επιδιώκουμε να αναδείξουμε την πολεμοκάπηλη πολιτική των λίγων, τη φίμωση των ελευθεριών μας, την ενεργειακή μέγγενη που σφίγγει όλο και περισσότερο πολίτες και περιβάλλον, την πατριαρχία που δολοφονεί, βιάζει και θεριεύει κάτω από τακτικές συγκάλυψης, αλλά και τον αποκλεισμό της διαφορετικότητας ακόμη και από τα πρώτα σκαλοπάτια της εκπαίδευσης.

Το 7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων θα είναι όμως και μια γιορτή που θα ζήσουμε στο έπακρο με τον ρυθμό των συναυλιών που για ακόμη μια φορά υπόσχονται ένα μοναδικό μουσικό διήμερο, με ηχοχρώματα που θα σμίξουν χίλιους ακόμη κόσμους!

Παρασκευή 8 Ιουλίου

 18:00. ΕΝΑΡΞΗ

 18:30. ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ:

            Εγώ κι εσύ ΜΑΖΙ

Τα παιδιά θα μάθουν τη σημασία της συνεργασίας, της ομαδικότητας και της διαφορετικότητας, με τη Θεατροπαιδαγωγό Μαρία Μπλούτσου.

 18:45. ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ:

            Ένα σχολείο για ΟΛΑ τα παιδιά

Συζητούν Εκπαιδευτικοί των Τρικάλων, Φοιτητές και Πτυχιούχοι των ΤΕΦΑΑ για τις κοινωνικές ανισότητες και τον κοινωνικό αποκλεισμό στο εκπαιδευτικό σύστημα.

 19:45. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:

            Ο πόλεμος στην Ουκρανία: μας αφορά άμεσα

Ομιλητές ο Ιστορικός Γιώργος Μιχαηλίδης και ο Δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών Γιώργος Τσιάρας. Συντονιστής το μέλος της ανοικτής συνέλευσης του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων Κώστας Παπαθανασίου.

Συζητάμε για τον νέο «ψυχρό πόλεμο», τον ρώσικο ιμπεριαλισμό, την αναβάθμιση του ΝΑΤΟ και το νέο δόγμα του «ανήκομεν εις την Δύσιν», τις επισιτιστικές κρίσεις, τους πρόσφυγες των παλιών και νέων πολέμων, τη βάση της Αλεξανδρούπολης, την εξοπλιστική υστερία, τα Rafale και τα «λεφτά που υπάρχουν» μόνο για όπλα, τη συστηματική καλλιέργεια των εθνικισμών στις δύο πλευρές του Αιγαίου, το νέο «Εθνικό μέτωπο» και για ένα νέο αντιπολεμικό Κίνημα.

 21:15. ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

            ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

            ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ

Σάββατο 9 Ιουλίου

 18:00. ΕΝΑΡΞΗ

 18:30. ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ:

            Έχουμε έναν κόσμο να ζωγραφίσουμε

Ένας πολύχρωμος παιδικός κόσμος ειρήνης και αλληλεγγύης, με τη ζωγράφο Αργυρούλα Σίμου και τον εικαστικό-γλύπτη Κωνσταντίνο Καρανίκα.

 18:45. ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ:

            Σπάμε τη σιωπή – Έμφυλη βία και Πατριαρχία

Η Φυλική Αταξία συζητά με τη Δημοσιογράφο Χρύσα Λύκου για την πατριαρχία και την έμφυλη βία, το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος και τη ΛΟΑΤΚΙ+ ορατότητα.

 19:45. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:

            Ενεργειακή φτώχεια, Επισιτιστική κρίση, Κλιματική καταστροφή, «Πράσινη ανάπτυξη» και -τελικά- Οικονομική εξαθλίωση των πολλών. Πώς απαντάμε;

Συζητάμε με τον Αρχιτέκτονα, Πολεοδόμο Κώστα Βουρεκά και τη Χημικό Μηχανικό, Περιβαλλοντολόγο Δέσποινα Σπανούδη. Συντονιστής το μέλος της ανοικτής συνέλευσης του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων Γιάννης Μπίλλας.

Τι είναι το χρηματιστήριο ενέργειας και η ρήτρα αναπροσαρμογής; Η εκτόξευση των τιμών ενέργειας οφείλεται στον πόλεμο στην Ουκρανία; Τι είναι η «Πράσινη Ανάπτυξη»; Πώς συνδέονται όλα αυτά με την ενεργειακή φτώχεια και την κλιματική καταστροφή;

 21:15. ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

            ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ

            ΓΚΙΝΤΙΚΙ

 

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *