40 ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Δεν ξεχνάμε και δεν σωπαίνουμε!

Αγωνιστική Κινητοποίηση

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΠΡΙΛΗ , 8μμ, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Τρικάλων

Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας μας, οι συγκλονιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη έδωσαν με την μαζικότητα, τα συνθήματά τους την υπόσχεση στους αδικοχαμένους ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί, δεν θα επιτρέψουμε να συγκαληφθεί. Θα παλέψουμε ως το τέλος για να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους, θα παλέψουμε για να γίνει πράξη το ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.

Αυτή η πάλη σήμερα πρέπει να δυναμώσει, να κλιμακωθεί, να πλαισιωθεί με ακόμα περισσότερους εργαζόμενους. Γιατί οι σιδηροδρομικές γραμμές ξαναλειτουργούν όπως έκλεισαν. Η Τηλεδιοίκηση ακόμη δεν έχει εγκατασταθεί, οι απαιτούμενοι έλεγχοι δεν έχουν πραγματοποιηθεί και παρόλα αυτά η Hellenic Train με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης ξεκίνησε ξανά τα δρομολόγια με μοναδικό μέτρο την ελάττωση της ταχύτητας στα τρένα. Το επόμενο έγκλημα είναι μπροστά μας, και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

Αποδεικνύεται , δυστυχώς και πάλι, πως δεν φταίει  η κακιά η (χ)ώρα όπως εύστοχα φωνάζει ο λαός μας. Φταίνε αυτοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα. Φταίει το κέρδος και η πολιτική της εμπορευματοποίησης που βάζει την ανθρώπινη ζωή στο ζύγι του κόστους – οφέλους.

Παλεύουμε ενάντια στις πολιτικές που ακολουθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Αυτές τις ίδιες πολιτικές που μετράνε τις ζωές μας σαν κόστος, που μπροστά στα κέρδη τους δεν σταματάνε σε κανένα έγκλημα. Στις πολιτικές που έχουν κάνει τους χώρους δουλειάς “κοιλάδες των Τεμπών”, αφού πλάι στους 57 νεκρούς των Τεμπών, έχουμε θρηνήσει ακόμη δεκάδες νεκρούς σε  εκτροχιασμούς τρένων και σιδηροδρομικές διαβάσεις σε όλη τη χώρα τα τελευταία χρόνια , μεταξύ τους αρκετούς συντοπίτες μας . Θρηνούμε 1 νεκρό εργαζόμενο από “εργατικό ατύχημα” κάθε τρεις μέρες, εκατοντάδες  νεκρούς εργάτες και εργάτριες από εργατικές ασθένειες

Κάναμε πράξη το σύνθημα όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή. Αποδείξαμε πως δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα Τέμπη, και πως θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να μην συγκαλυφθεί, αλλά και για να μην γίνουμε μάρτυρες νέων αντίστοιχων εγκλημάτων.

Το μήνυμα “ως εδώ” με την πολιτική που κοστολογεί την προστασία της ανθρώπινης ζωής και οδηγεί σε τραγωδίες, που έστειλαν εκατομμύρια εργαζόμενοι και νέοι στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις της τελευταίας δεκαετίας και με άλλες πολύμορφες δράσεις, είναι και η μεγαλύτερη τιμή για τους 57 νεκρούς. Αυτός είναι ο δρόμος που χρειάζεται να συνεχιστεί για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα, να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο, για να μην μείνουν στο σκοτάδι και άλλα “Τέμπη” που απειλούν καθημερινά την ασφάλεια και τη ζωή μας για χάριν του κέρδους.

Για τους νεκρούς η μεγαλύτερη τιμή : ο δρόμος του αγώνα να συνεχιστεί!  

Αγωνιστική Κινητοποίηση

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΠΡΙΛΗ , 8μμ, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Τρικάλων

Τρίκαλα Απρίλης 2023

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *