33α Ελευθέρια: Τιμή και μνήμη των πεσόντων πολεμιστών από τον Πλάτανο του Δήμου Τρικκαίων

Τη μνήμη των ηρώων πολεμιστών από το χωριό Πλάτανος, τίμησαν το πρωί της  Κυριακής 27 Νοεμβρίου 2022 ο Δήμος Τρικκαίων και οι συντοπίτες τους, μέσω του Μορφωτικού Συλλόγου Απανταχού Πλατανιωτών.


Τα 33α Ελευθέρια σε ένα χωριό, από το οποίο κατάγονταν ο Ελευθέριος Ντάσκας (πρώτος πεσών έφεδρος ανθυπολοχαγός στην εποποιία του 1940) και Γεώργιος Νάκος (καταδρομέας, επιβάτης στο μοιραίο μεταγωγικό αεροσκάφος Noratlas), αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, η οποία μεταφέρθηκε ως μήνυμα από τον αντιδήμαρχο Απόστολο Παππά, που απηύθυνε την κύρια ομιλία.


Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησαν αγώνες δρόμου, με τη συμμετοχή μαθητών/τριών της περιοχής, καθώς ο Λευτέρης Ντάσκας ήταν και αθλητής του ΓΣ Τρικάλων.


Συνεργάστηκαν για τις εκδηλώσεις, επίσης, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και η ειδικότητα κλασικού αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων.
Μαζί με τους κατοίκους του χωριού παρέστησαν επίσης, οι βουλευτές κ. κ. Παπακώστα και Λιούτας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ΝΤ. Μπάρδας,  ο αντιδήμαρχος Μιχ. Λάππας, οι τ. αντιδήμαρχοι Εφη Λεβέντη και Αχ. Λασπάς, ο πρόεδρος του συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου Σωτ. Καρατάσος.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *