272 σελίδες “Με την πλάτη στον τοίχο”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην γεμάτη αίθουσα του Πνευματικού κέντρου Τρικάλων, η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Υπουργού Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ  Ευκλείδη   Τσακαλώτου με τίτλο “ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ -Διαπραγματεύσεις για την οικονομία και την κοινωνία 2015-2019”. Για το βιβλίο μίλησαν οι Χρήστος Λάππας, πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων,
Αθανάσιος  Παπαϊωάννου, Κοσμήτορας ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,
Έλενα Παπαδοπούλου π. ΓΓ Υπουργείου Οικονομικών, και ο επιμελητής της έκδοσης
Ευκλείδης  Τσακαλώτος, π. υπουργός Οικονομικών, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, Πύλης Κωστας Μαράβας, Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος, Μαρίνα Κοντοτόλη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, Χρήστος Μαγκούφης, πρώην Νομάρχης Στέφανος Πατραμάνης και πολλοί άλλοι. Όσον αφορά το βιβλίο είναι  ένα πόνημα πολλών συγγραφέων, που γράφουν σε επικοινωνία μεταξύ τους, όπως ακριβώς δούλεψαν εκείνη την περίοδο. Ένας συλλογικός τόμος που καταπιάνεται με μια σειρά από ζητήματα που διαχειρίστηκε το Υπουργείο Οικονομικών: από τη ρύθμιση του χρέους και την έξοδο από τα Μνημόνια μέχρι τη δημιουργία του λεγόμενου Υπερταμείου, και από τη φορολογική πολιτική μέχρι το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους.
Κυρίως, όμως, είναι ένα βιβλίο που αποτυπώνει μια συλλογική προσπάθεια.
Οι συγγραφείς δεν καταγράφουν μόνο την εμπειρία τους, αλλά και τη δουλειά δεκάδων ανθρώπων που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις και στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής. Την παρουσίαση ανέλαβε το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος και οι εκδόσεις Θεμέλιο.

Δείτε εικόνες και βίντεο όπως κατέγραψε η κάμερα του trikalaculture.gr 
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *