2 χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά – “Η Ιφιγένεια έκανε το χρέος της”

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, μία απώλεια που σημάδεψε τον πολιτικό κόσμο της χώρας και φυσικά το ΠΑΣΟΚ.

Πέρασαν δύο χρόνια από τότε που η Φώφη Γεννηματά, η Φώφη όπως την αποκαλούσε ο κόσμος που την αγάπησε έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 56 ετών μετά από μιά σκληρή μάχη με μία μακροχρόνια ασθένεια.

Πορεύτηκε στην πολιτική της διαδρομή με ήθος και ευγένεια παρά τις συνεχείς επιθέσεις που δέχτηκε στην διάρκεια αυτής της πορείας.Ανέλαβε στα ηνία της Δημοκρατικής Παράταξης τότε που κάποιοι πόνταραν ότι δεν θα μπορέσει καν να μπεί στην Βουλή, τότε που η σκόνη του λαϊκισμού είχε καλύψει την χώρα.

Μέσα από αυτό το κύμα σκόνης, λάσπης και ισωπέδωσης που καλλιεργήθηκε κατάφερε να σηκώσει την παράταξη “λίγο ψηλότερα” και να της δώσει μία ανάσα αισιοδοξίας για καλύτερες μέρες.

Τα δεδομένα άλλωστε μιλούν από μόνα τους.Το 2015 όταν η Φώφη ανέλαβε την ηγεσία το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει μόλις πριν λίγους μήνες το χειρότερο ποσοστό στην ιστορία του , το ισχνό 4,6% και ο κίνδυνος να μην καταφέρει να μπεί στην Βουλή ήταν ορατός.Με κόπους, αγώνες,παρεμβάσεις αυτό το ποσοστό διπλασιάστηκε και στις εκλογές του 2019 έφτασε το 8,1%.

Με ήθος, σοβαρότητα και πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Η Φώφη έκανε πολύ σημαντικές παρεμβάσεις πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο.Για την βελτίωση της θέσης της γυναίκας, του Εθνικού Συστήματος Υγείας κ.α χωρίς κορώνες, χωρίς λαϊκισμό.Μόνο με καθαρές προτάσεις.Και τώρα σε αυτές τις κρίσιμες εποχές λείπει πιο πολύ παρά ποτέ.

Η παρακαταθήκη της ανεκτίμητη, όπως και η προσφορά της.Ήταν “η Ιφιγένεια που έκανε το χρέος της” για να φυσύξει ούρειος άνεμος στα πανιά της παράταξης.

 

Πηγή https://thesocialist.gr/2-chronia-apo-ton-thanato-tis-fofis-gennimata-i-ifigeneia-ekane-to-chreos-tis/?fbclid=IwAR13VvpjDQM09n1tFecUE3o00eWz8kSPBC0DhxX5wUA1rIbApDkcuq4RJ78_aem_AUtWwV7uHZ03vRJXJemkFuSXdQiicQPuSRIz9tEYqd5pVFfDxFjEuI6a2waVGapsPiM

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *