13η ιππική συγκέντρωση Βουκεφάλα στα Περτουλιώτικα λιβάδια

Στο μαγευτικό τοπίο, στο Περτούλι του νομού Τρικάλων, άνθρωποι και άλογα, μοιράζονται απέραντα λιβάδια, αλλά και μοναδικές διαδρομές, μέσα στο δάσος. Την Παρασκευή 15 Ιουλίου έως και την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε ιππική συγκέντρωση στα Περτουλιώτικα Λιβάδια, την οποία διοργάνωσε ο ιππικός σύλλογος Τρικάλων «ο Βουκεφάλας».

Σε αυτό το μέρος κατασκήνωσαν άλογα, ιππείς και φίλοι για να απολαύσουν το όμορφο τοπίο μέσα από τον μαγικό κόσμο των αλόγων. Μιλώντας , ο πρόεδρος του ιππικού συλλόγου, κ.Μίλτος Κρανιάς, αφού ευχαριστεί εκ των προτέρων τον Δήμο Πύλης και το Δασαρχείο Περτουλίου για την συμπαράσταση στην όλη εκδήλωση, αναφέρει πως σε αυτήν την εκδήλωση μπορεί να συμμετέχει ο καθένας, με την προϋπόθεση να αγαπά τα άλογα χωρίς να είναι απαραίτητα ιδιοκτήτης αλόγων αλλά και να συμφωνεί με το πρόγραμμα της ιππικής συγκέντρωσης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς ,Εργοστάσιο ΤΡΙΚΚΗ, αναψυκτικά Κλιάφα, Ζωοτροφές ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΚΕΡΚΕΤΙΟ extrem sprorts , Χορήγηση κρεάτων ΕΛΑΚΡΕ Βαμπούλας, THE MEAT SHOP Θεοκτίστου, Κωνσταντίνος Μπουτσιμέας, Αποστόλης Τουλιόπουλος, Χρήστος Τσιασιώτης , Γιώργος Παπαγεωργάς, Τάσος Αργυρόπουλος,Στέργιος Κατσίκας , Χασαποσέρβικο Βαγγέλης Φιλίππου(μέλος Ι.Σ) , μπανάνες Λιακούμης Γεώργιος (μέλος Ι.Σ) ενώ ην φωταγώγηση της κατασκήνωσης προσέφερε ο Αθανάσιος Στεφ. Μπαρούτας καθώς επίσης τον κτηνίατρο κ.Κων/νο Όκκα και πεταλωτή κ. Βάϊο Μπακρατσά (μέλος Ι.Σ) για την κάλυψη της εκδήλωσης μα και σε όλους όσους ήρθαν από Κιλκίς, Σέρρες, Αλιβέρι, Λάρισα, Γιάνουλη , Καρδίτσα , Βόλο και Ελευθεροχώρι Μαγνησίας. Θα πρέπει να επισημανθεί η προφανής συμμετοχή από αμαζόνες των Τρικάλων κυρίως μα και ενός δίτροχου ιππήλατου από τον πρόεδρο τον ιππικό σύλλογο Κένταυροι Βόλου

Η εκκίνηση της εκδήλωσης έγινε την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 και περιλάμβανε τακτοποίηση των αλόγων και κατασκήνωση για όσους το επιθυμούν. Την πρώτη ημέρα, το βράδυ, στο ιππικό κέντρο «Κερκέτιο», δημιουργήθηκε μια ζεστή ατμόσφαιρα, με συζητήσεις πάντα γύρω από το άλογο . Το πρωί του Σαββάτου τηλεοπτικά κανάλια κάλυψαν την εκκίνηση σε μία μοναδική διαδρομή 18,5 χιλιομέτρων, διασχίζοντας ένα καταπληκτικής ομορφιάς ελατόδασος του Περτουλίου.

Μετά το σούρουπο ένα δείπνο πρόσφερε ο ιππικός σύλλογος στους φιλοξενούμενους μετά μουσικής από τα μέλη του συλλόγου Ηλία Τζερεμέ, Παναγιώτη Παπακώστα μα και του προέδρου . Μετά τον χαιρετισμό του προέδρου, χώρα έλαβαν βραβεύσεις στους μικρότερους ιππείς Αποστόλη Βράκα 7 χρονών και Αναστασία Βράκα 12 χρονών καθώς επίσης και στον γηραιότερο ιππέα κ. Κώστα Αγγέλη ( ιδρυτικό μέλος και πρώτος πρόεδρος του Ι.Σ) στην κατηγορία ” πάνω από 70 και κάτω από 80 ” ( λόγω απορρήτου προσωπικών δεδομένων είπε ο νυν πρόεδρος χαριτολογώντας).

Την Κυριακή το πρωί, τελευταία ημέρα της συνάντησης, έγινε ακόμη μία διαδρομή περίπου 11,5 χιλιομέτρων. Πρόκειται για ένα σημαντικό ιππικό γεγονός, στο οποίο άνθρωποι και ζώα συνυπάρχουν σε ένα μοναδικό περιβάλλον, δίνοντας το δικό τους μήνυμα που απορρέει από αυτή τη συνύπαρξη, όπως τονίζει ο κ. Μίλτος Κρανιάς.
Και του χρόνου με υγεία χωρίς Κορονοϊό και διετή αναβολές…. Καλό καλοκαίρι!!!!!

 

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *