Όχι στην «πράσινη ανάπτυξη» των ολιγαρχών

Δεν ανεβήκαμε στα 1.560 μέτρα υψόμετρο για να γκρεμίσουμε τις ανεμογεννήτριες στο αιολικό πάρκο στη κορυφή «Τύμπανο» στην Αργιθέα, στα Άγραφα.Απλά η οργάνωση του ΜέΡΑ25 -Συμμαχία για τη Ρήξη Τρικάλων αποφάσισε να αναδείξει με την παρουσία μας μαζί με το γνωστό τραγουδοποιό και υποψήφιο βουλευτή μας στη Θεσσαλονίκη, Δημήτρη Ζερβουδάκη, σε ένα τόσο εμβληματικό για τουςαγώνες του SAVE ΑΓΡΑΦΑ και του SAVEΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΣ και για τους οικολογικούς και φυσιολατρικούς αγώνες χιλιάδων ανθρώπων τηςΔυτικής Θεσσαλίας σημείο, το γιατί θέλουν να ξεχερσώνουν τα βουνά και τα δάση της πατρίδας μαςοι ολιγάρχες της ενέργειας: Μα ασφαλώς για το κέρδος  τους !!!

Για αυτό το κέρδος των ολιγαρχών, ξεκοιλιάζονται τα βουνά μας , καίγονται και ξεχερσώνονται τα δάση μας, καταστρέφονται τα πλούσια οικοσυστήματα τους, για αυτό πατιούνται οι «απάτητες» βουνοκορφές των Αγράφων και της νότιας Πίνδου με σύμμαχο την προηγούμενη κυβέρνηση, που έκανε ό,τιμπορούσε για να τους διευκολύνει με τις πολιτικές τηςενάντια στη φύση και στο περιβάλλον, αλλά πάντα υπέρ των συμφερόντων των ολιγαρχών της ενέργειας.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των βουνών μαςγίνεται απέναντι και στα επικοινωνιακά ψεύδη τηςκυβέρνησης που ενέταξε στο πρόγραμμα «Απάτητα Βουνά», δηλαδή σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται κάθε τεχνική επέμβαση μεταβολής ή αλλοίωσης του φυσικού περιβάλλοντος των ορεινών περιοχών στο οποίο εντάσσονται, μόλις τα 390 (δηλαδή το 3,76%) από τα 2.608 τ. χλμ. που καλύπτει η οροσειρά των Αγράφων, γεγονός που αποτελεί κοροϊδία απέναντι στουςτοπικούς πληθυσμούς σε μια περιοχή της πατρίδας μας, που παρέμεινε ουσιαστικά απάτητη μέχρι σήμερα γιατί το επέτρεψε η ίδια η γεωμορφολογία της, οι σκληροτράχηλες πλαγιές της, οι μοίρες των απότομων υψομετρικών της διαφορών, και όχι φυσικά κάποιο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Είναι τα ίδια βουνά που ισοπεδώνονται από την κυβέρνηση και τους φίλους της ολιγάρχες τηςενέργειας.

Το ΜέΡΑ 25 Συμμαχία για τη Ρήξη αποδέχεται και στηρίζει το Ανοιχτό Κάλεσμα των οργανώσεων SAVEAGRAFA και του SAVE ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΣ για να μη μετατραπούν τα βουνά της Δυτικής Θεσσαλίας σε βιομηχανική ζώνη αιολικών εγκαταστάσεων. Ενώνει τις δυνάμεις του με τους κατοίκους των περιοχών αυτών και απαιτεί την άμεση παύση των εργασιών εγκαταστάσεων αιολικών πάρκων στη νότια Πίνδο και στα Άγραφα και την παύση όλων των διώξεων όσων υπερασπίζονται τα βουνά μας , όλων όσων είναι ενάντια στην καταστροφή της φύσης. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι ενωμένοι.

Θέλεις αυτή τη φωνή στη Βουλή;
Είναι στο χέρι σου. #stis25MeRA25

ΜέΡΑ 25 ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *