«Όλοι παίξανε με την ψυχή τους σαν τα χρόνια τα παλιά, στο Σχολείο της Πηγής»

Την Τετάρτη 29-05-2024, μια ξεχωριστή εμπειρία βιώσανε όλοι οι συμμετέχοντες, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πηγής με την αναβίωση των παλιών παραδοσιακών δραστηριοτήτων. Οι μεγάλοι θυμήθηκαν τα παιδικά τους χρόνια και έμαθαν στα νέα παιδιά τον τρόπο ζωής τους, μεταφέροντας τον πολιτισμό, την κουλτούρα, τη συνεργατικότητα, την κοινωνική αλληλεπίδραση, τα ήθη και τις αξίες μέσα από τα βιώματα τους. Ποιος ο καλύτερος τρόπος να γίνει όλο αυτό; Μα φυσικά το παιχνίδι!

Εν όψει της  Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτισμού, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πύλης, υπό την αιγίδα του δήμου, πραγματοποίησαν δράση εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα στο χώρο του σχολείου Πηγής, με θέμα: «ΈΛΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ!». Στόχος ήταν η μετάδοση του μηνύματος ότι ο πολιτισμός αποτελεί δομικό στοιχείο της ταυτότητας του λαού μας, το οποίο μεταφέρεται από γενιά σε γενιά μέσα από τα βιώματα των «σημαντικών άλλων» ανθρώπων στη ζωή τους.

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Πηγής παίξανε, υπό τις οδηγίες των  μεγάλων, παραδοσιακά παιχνίδια της εποχής των παππούδων και των γονιών τους, όπως αμπάριζα, μήλα, τζαμί, τυφλόμυγα, περνά η μέλισσα, και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Στο τέλος της δράσης οι μικροί μαθητές χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της περιοχή μας, σε ένα μεγάλο κύκλο. Γονείς και παππούδες των παιδιών πλαισίωσαν το μαγικό παιχνίδι των παιδιών.

Η συνεργασία και η στήριξη από το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Πηγής, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Πηγής και το Σύλλογο Νέων Πηγής Τρικάλων, καθώς και τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο της Δ.Κ. Πηγής ήτανεξαιρετικά πολύτιμη για την διεξαγωγή της δράσης. Τα στελέχη της δομής ευχαριστούν θερμά όλους τους φίλους υποστηριχτές της δράσης, που βοήθησαν αμέριστα, διότι χωρίς τη συμβολή τους δε θα υπήρχε ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν στα παιδιά χυμοί από το Σχολείο και αναμνηστικά δωράκια από το Κέντρο Κοινότητας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Πηγής.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πύλης εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Θεσσαλία 2021-2027” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *