Χωρίς καμία δέσμευση από τον κ. Σκρέκα για το φράγμα της Μεσοχώρας

Με αόριστες εξαγγελίες από την Πύλη, που παραπέμπουν στις ελληνικές καλένδες ο κ. Σκρέκας, προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των Τρικαλινών πολιτών και των κατοίκων της Μεσοχώρας, αποσιωπώντας τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για την απραξία 3,5 χρόνων στη λειτουργία του φράγματος.

Χωρίς καμία αναφορά, μετά την εσπευσμένη και αιφνιδιαστική θυροκόλληση των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων, συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για την υλοποίηση των όρων που περιλαμβάνονται στην ΑΕΠΟ, ο κ. Σκρέκαςαρκείται στο να μας λέει ότι θα ΄΄δοθεί κάτι παραπάνω΄΄.

Αρνείται να απαντήσει για την ανάγκη ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου στην περιοχή, την πολεοδομική μελέτη, την ρυμοτόμηση, την κατασκευή οικοδομικών τετραγώνων για τις περιπτώσεις μετεγκατάστασης, την κατασκευή έργων υποδομής καθώς και τις πλήρεις αποζημιώσεις των θιγόμενων κατοίκων από τις απαλλοτριώσεις.

Δυστυχώς, αυτό που προκύπτει από τις συνεχείς παλινωδίες της Κυβέρνησης και την επιπολαιότητα που χειρίζεται το σημαντικό για την περιοχή έργο της λειτουργίας του φράγματος είναι εκείνο που απευχόμαστε όλοι. Η πολιτική επιλογή της να παρακάμψει τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων χωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση.

Ας κατανοήσει ο κ. Υπουργός ότι εξακολουθεί να είναι πολιτικός προϊστάμενος της ΔΕΗ και να σταματήσει να παίζει μαζί τους εν κρυπτώ μικροκομματικά παιχνίδια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί αναγκαίο να υπάρξει σαφής δέσμευση από τον κ. Σκρέκα για τη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και δημοσιοποιημένο αναλυτικό χρονοδιάγραμμα.

Επίσης, να υπάρξει μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στη ΔΕΗ, στον Δήμο Πύλης και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που θα περιγράφει με σαφήνεια τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από κάθε πλευρά για τις δίκαιες αποζημιώσεις των κατοίκων και για την δημιουργία του νέου οικισμού με χρονοδιάγραμμα και ορόσημα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *