Χριστουγεννιάτικο μήνυμα από την πρόεδρο του Συλλόγου Αργιθεατών Ν. Τρικάλων

Χριστούγεννα! Η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Είναι η γιορτή της χαράς, της αγάπης, της αδελφοσύνης και της Ειρήνης.

Με τα φτερά της φαντασίας μου βλέπω το σπήλαιο της Βηθλεέμ, τη γλυκειά μας Παναγιά να βαστά στην αγκαλιά της το θείο βρέφος. Από τον ουρανό ψηλά βλέπω

Αγγέλους ανάμεσα στο λαμπερό αστέρι και στο νεογέννητο, να ανεβοκατεβαίνουν

και να ψέλνουν το ‘’Δόξα εν υψίστοις θεώ και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία’’.  Στη φάτνη της Βηθλεέμ γεννήθηκε εκείνη τη νύχτα η χαρά του κόσμου, η ελπίδα, η Αγάπη, η Ειρήνη και η Δικαιοσύνη. Πόση χαρά νιώθουμε τη μέρα αυτή, για τη γέννηση του Σωτήρα μας .Γεμίζει η ψυχή μας αγάπη για τον συνάνθρωπό μας. Τα Χριστούγεννα είναι μέρα περισυλλογής. Είναι μέρα που αντλούμενέες δυνάμεις. Βάζουμε ψηλότερους σκοπούς. Είναι μέρα που γεννάει νέες ελπίδες για ένα καλύτερο, προοδευτικότερο και ειρηνικότερο μέλλον.

Τα έθιμα των Χριστουγέννων πολλά. Ένα από τα ωραιότερα και τα πιο διαδομένα είναι τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Δίνουν χαρά στα παιδιά και γλυκειές αναμνήσεις στους μεγάλους. Το στόλισμα του δένδρου,στην κορφή του βάζουμε το μεγάλο χρυσό αστέρι,σαν αυτό που οδήγησε τους τρεις μάγους στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ.  Τα γλυκά που προετοιμάζει η μητέρα στο σπίτι . Τα δώρα που περιμένουμε όλοι και παντού λάμπουν πολύχρωμα φωτάκια που σκορπούν γύρω τους παραμυθένια ομορφιά, ιδιαίτερα τα βράδια.

Η γέννηση του Χριστού μας λοιπόν θέλει να μας δείξει ότι πρέπει να είμαστε ταπεινοί, ν’αγαπούμε και βοηθούμε τους συνανθρώπους μας.

Εύχομαι στους απανταχού Αργιθεάτες

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

                                                                            Τρίκαλα 5-12-2023

                                                                              Έλλη Τσιρογιάννη

                                                           Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *