Χρήστος Κωστούλης: “H δέσμευσή μου να υπηρετήσω τον τόπο θα έχει τα αποτελέσματα που οραματίζομαι”

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο TV10.gr, o υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στον Νομό Τρικάλων Χρήστος Κωστούλης. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι πιστεύει στην βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ επεσήμανε πως νιώθει σίγουρος οτι η ΔΕΣΜΕΥΣΗ του να υπηρετήσει τον τόπο του θα έχει τα αποτελέσματα που οραματίζεται.

Ποιο ήταν το έναυσμα που σας παρακίνησε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Οι ικανότητες και δεξιότητες μου στο γνωστικό πεδίο της οικονομίας και της ανάπτυξης, σε συνδυασμό με την αγάπη για τον τόπο μου και τους ανθρώπους του ήταν τα δύο κυρίαρχα στοιχεία που με παρακίνησαν στην ενασχόληση με την πολιτική. Γυρίζοντας στον τόπο μου, άρχισα να εργάζομαι ως επαγγελματίας. Ερχόμουν καθημερινά σε επαφή με τον απλό πολίτη, τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, το νέο επαγγελματία. Παρακολουθώντας την εξέλιξη των πραγμάτων, διαπίστωσα την ανάγκη για δομικές αλλαγές που μπορούν να γίνουν με πολιτική βούληση. Έκρινα οτι μπορούσα πραγματικά και ουσιαστικά να βοηθήσω σε αυτή την κατεύθυνση κι έτσι αποφάσισα να πολιτευτώ.

Το 2015 είχατε συμμετάσχει στις εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής με το ποτάμι. Ποια ήταν η τότε εμπειρία σας στον εκλογικό αυτό αγώνα;

H αλήθεια είναι οτι για μένα ήταν μία καινούρια εμπειρία αφού έπρεπε να επεξεργαστώ και να προσέξω ταυτόχρονα μία σειρά θεμάτων ως νεότευκτος υποψήφιος βουλευτής. Βαθμιαία όμως και πολύ σύντομα, ένιωσα δυνατός και σταθερός με την παρότρυνση και την στήριξη του κόσμου.  Με βοήθησαν καθοριστικά οι ειλικρινείς επαφές και κουβέντες που είχα με τους συντοπίτες μου των οποίων ζητούσα και ζητάω πάλι σήμερα την ψήφο τους.

Ακόμη μια φορά υποψήφιος βουλευτής λοιπόν, αυτή τη φορά στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τον Νομό Τρικάλων. Γιατί επιλέξατε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ;

Πιστεύω στην βιώσιμη ανάπτυξη. Μία ανάπτυξη δηλαδή που οι επενδύσεις και οι ανθρώπινες παρεμβάσεις σέβονται το περιβάλλον και αποδέκτης των θετικών αποτελεσμάτων είναι το σύνολο των πολιτών. Οι επενδύσεις στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα παίζουν πρωταρχικό ρόλο στο Νομό μας. Μεγάλο ρόλο μπορεί να παίξει και ο τουρισμός με τις κατάλληλες υποδομές. Ψυχαγωγικός, εκπαιδευτικός, συνεδριακός, θρησκευτικός. Ως προοδευτικός, πιστεύω στην προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και την εξέλιξη όλων των Ελλήνων  είτε ως μονάδες είτε ως ομάδες. Βλέπω λοιπόν οτι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι το προοδευτικό και κατάλληλο κόμμα για εμένα ώστε να μπορέσω να προσφέρω με την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τις δυνατότητες μου στον τόπο.

Όλοι μας είμαστε συγκλονισμένοι από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο ελληνικός λαός έχει ξεσηκωθεί και ζητά απαντήσεις. Θα αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσοι ευθύνονται για αυτή την τραγωδία; Υπάρχει δικαιοσύνη τελικά;

Ο ελληνικός λαός έχει απόλυτο δίκιο να ζητά απαντήσεις και αυστηρή απόδοση ευθυνών. Πιστεύω στην δικαιοσύνη και είμαι σίγουρος οτι τελικά θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει άμεσα κι έμμεσα. Αρκεί να φροντίζουμε πάντα να την διατηρούμε ανεξάρτητη όπως ακριβώς ορίζει ρητά το Σύνταγμα.

Η τραγωδία των Τεμπών έφερε στην επιφάνεια τα διαχρονικά λάθη και τις παθογένειες του κράτους, αποδεικνύοντας πως ο Έλληνας πολίτης κάθε άλλο παρά ασφάλεια μπορεί να αισθανθεί στη χώρα του. Πως φτάσαμε εν έτει 2023 να θρηνούμε τόσα θύματα εξ αιτίας μιας σωρείας λαθών που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί;

 Ναί. Αυτό, όσο λυπηρό άλλο τόσο εξοργιστικό είναι. Είναι γνωστό οτι τα τελευταία χρόνια η δημόσια πολιτική και η δημόσια οικονομία δεν είναι στα καλύτερα τους. Δεν είναι αυτό που πραγματικά αξίζουν οι έλληνες. Το θέμα γίνεται ακόμα χειρότερο με μία πραγματικά κακή διακυβέρνηση σήμερα. Θίγεται άμεσα άλλο ένα δικαίωμα που χρειάζεται προστασία. Το δικαίωμα της ελεύθερης και ασφαλούς μετακίνησης με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πως  αξιολογείτε τα μέτρα στήριξης που έλαβε η Κυβέρνηση για τους συγγενείς των θυμάτων, τους τραυματίες και τους επιβαίνοντες;

Καταρχήν, τίποτα κατά την γνώμη μου δεν μπορεί να σβήσει τον πόνο των ανθρώπων που έχασαν αναίτια και άδικα τους δικούς τους ή να εξαφανίσει το σοκ και τον θυμό αυτών που επέζησαν. Περιμένω να δω εάν όντως τα μέτρα στήριξης πραγματοποιηθούν άμεσα. Πάντως πιστεύω οτι θα βοηθούσε η άμεση απόδοση πολιτικών, αστικών και πιθανών ποινικών ευθυνών, όπως και η διόρθωση συστημικών ατελειών-λαθών στα πλαίσια μίας πολιτικής “ποτέ ξανά”.

Πιστεύετε πως η τραγωδία αυτή κλόνισε την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Κυβέρνηση αλλά και προς το σύνολο των πολιτικών;

Ναι. Αναπόφευκτα. Περισσότερο για την κυβέρνηση και αρκετά για τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο. Σε οποιαδήποτε περίπτωση οι πολίτες έχουν δίκιο. Στο χέρι του υπόλοιπου πολιτικού κόσμου είναι να αναστρέψει με πράξεις αυτό το αίσθημα απαξίωσης.

Οι επερχόμενες εκλογές σας βρίσκουν πιο έτοιμο και πιο σίγουρο για το αποτέλεσμα;

Έχω πλέον την εμπειρία της διαδικασίας. Είμαι σοφότερος και απόλυτα ενήμερος για τις ανάγκες του τόπου. Εισπράττω ιδιαίτερα θετικά μηνύματα από τις συνεχείς επαφές με τους συντοπίτες μου. Έχω την στήριξη του κόσμου. Ήμουν ούτως ή άλλως έτοιμος. Τώρα νιώθω και σίγουρος οτι η ΔΕΣΜΕΥΣΗ μου να υπηρετήσω τον τόπο θα έχει τα αποτελέσματα που οραματίζομαι.

Θεωρείτε ότι το ΠΑΣΟΚ του σήμερα διατηρεί τα χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ όπως το ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου;

Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε ένας ιστορικός ηγέτης που με την ίδρυση ενός ιστορικού κόμματος επενέβη κύρια και χαρακτηριστικά στην σύγχρονη ελληνική ιστορία. Μην ξεχνάτε οτι το ΠΑΣΟΚ νομοθέτησε και επιτέλους έβαλε σε τάξη μία σειρά αναγκών σχετικών με την ελευθερία λόγου, την εκπαίδευση, την εργασία, την οικογένεια, τον πολιτισμό, την ανάπτυξη. Έπαιξε λοιπόν επάξια τον ιστορικό του ρόλο με χαρακτηριστικά τα χαρακτηριστικά εκείνης της εποχής. Τα περισσότερα από αυτά αποδόμησε και συνεχίζει να αποδομεί η σημερινή κυβέρνηση. Θεωρώ λοιπόν οτι το ΠΑΣΟ-ΚΙΝΑΛ σήμερα, διατηρεί τα βασικά χαρακτηριστικά του τότε, τηρουμένων των αναλογιών και των σύγχρονων ιστορικών συνθηκών.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που έχει περάσει πολλά. Έχει πληρώσει όσο κανένα την κρίση και τα μνημόνια. Πιστεύετε ότι οι ψηφοφόροι θα δώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης για την αναγέννηση του κινήματος;

Σωστά. Έχει περάσει πολλά, έχει πληρώσει πολλά αλλά έχει δώσει και πολλά στον τόπο. Οι έλληνες έχουν μνήμη. Το ΠΑΣΟΚ δεν αποσυντέθηκε ιδεολογικά όλα αυτά τα χρόνια. Διατήρησε τα βασικά του χαρακτηριστικά.  Αυτό σε συνδυασμό με την  ηθική, γνωστική και αγωνιστική ποιότητα των νέων ανθρώπων που απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με κάνει να πιστεύω οτι θα έχουμε ψήφο εμπιστοσύνης τελικά.

Ένα μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στον Τρικαλινό λαό. Γιατί να επιλέξουν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και συγκεκριμένα γιατί Χρήστο Κωστούλη.

Επιλέξτε Χρήστο Κωστούλη γιατί είναι ένας από εσάς. Γνωρίζει τα προβλήματα όσο κι εσείς. Γνωρίζει όμως και τις δυνατότητες του τόπου. Επιλέξτε Χρήστο Κωστούλη και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ γιατί είναι ο άνθρωπος που ΜΠΟΡΕΙ μέσα από ένα κόμμα που ΘΕΛΕΙ την ανάπτυξη για όλους στο Νομό Τρικάλων. ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ, τιμώντας την ψήφο σας, να ασκήσω πολιτική από τον τόπο μου για τον τόπο μου, δίπλα και μαζί σας.

πηγή tv10.gr

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *