Φυσιολατρική και εκπαιδευτική επίσκεψη στη σμαραγδένια λίμνη Λογγά

Σήμερα, οι μαθητές των Κέντρων Ξένων Γλωσσών “Σούλας Τσιάτσιου-Ρακοβίτη” πραγματοποίησαν μια αξέχαστη εκπαιδευτική εκδρομή στην πανέμορφη τεχνητή λίμνη Λογγά. Η εκδρομή περιλάμβανε και  τη συμμετοχή τους σε  βιωματικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε εθελοντικά από τα ενήλικα στελέχη του 4ου Συστήματος Προσκόπων Τρικάλων.

Το πρόγραμμα είχε ως στόχο την καλλιέργεια δεξιοτήτων διαβίωσης στη φύση, την ενίσχυση του πνεύματος ομαδικότητας μέσω παιχνιδιών και την απόκτηση πρακτικών δεξιοτήτων, όπως η παροχή πρώτων βοηθειών στο δάσος, ο προσανατολισμός και διάφορες τεχνικές, όπως κατασκευές, δημιουργία κόμπων, χρήση σκοινιού και άλ. Ιδιαίτερα, οι μαθητές συμμετείχαν σε μια περιηγητική διαδρομή στο μονοπάτι της λίμνης, απολαμβάνοντας το μαγευτικό φυσικό περιβάλλον.

Η επίσκεψη αυτή προσέφερε στους μαθητές την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά τη φυσική δημιουργία, αποκομίζοντας πολύτιμες παραστάσεις και εμπειρίες. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την ομορφιά της λίμνης Λογγά και αποκόμισαν νέες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους συντροφεύουν για μια ζωή.

Ευχαριστούμε θερμά το 4ο Σύστημα Προσκόπων Τρικάλων για το ενδιαφέρον  και την έμπρακτη υποστήριξη τους, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της εκπαιδευτικής εκδρομής. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κο Σωκράτη Γκόγκο για την περιήγηση, τις πολύτιμες πληροφορίες και την υπέροχη φιλοξενία.

                                                          Κέντρα Ξένων Γλωσσών

“Σούλα Τσιάτσιου-Ρακοβίτη”

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *