Φυλική αταξία

Η Φυλική Αταξία είναι μια αυτόνομη ανοιχτή φεμινιστική συλλογικότητα με κοινωνική απεύθυνση που δημιουργήθηκε από γυναίκες, ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και μη τοξικές αρρενωπότητες.

Η ομάδα μας προέκυψε ως κοινή ανάγκη, καθώς μοιραζόμαστε παρόμοιες ανησυχίες στο πλαίσιο της πατριαρχικής πραγματικότητας που εξακολουθεί να επηρεάζει τις ζωές και την ελευθερία μας.

Ξεκινάμε να δραστηριοποιούμαστε στην πόλη των Τρικάλων, με συλλογικό και αλληλέγγυο τρόπο, με σκοπό να συμβάλλουμε στο διάλογο που διεξάγεται για τα ζητήματα φύλου και να αντιπαρατεθούμε τοπικά (παρεμβαίνοντας έμπρακτα) στην πατριαρχία, τις διακρίσεις λόγω φύλου, την έμφυλη βία, την ομοφοβία και τον σεξισμό.

Η έμφυλη (και ενδοοικογενειακή) βία σε γυναίκες, ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και παιδιά είναι η πιο μακρά, σταθερή και ειδεχθής παρουσία σχέσεων εξουσίας και καταπίεσης, όπως πρόσφατα αναδείχθηκε και από το κίνημα #MeToo.

Μια τραγική αλυσίδα : γυναικοκτονίες, βιασμοί, κακοποιήσεις, ενδοοικογενειακή βία, trafficking, ομο(τρανσ) φοβία, σεξουαλική παρενόχληση, λεκτικός σεξισμός. Στο σπίτι, στο σχολείο, στην εργασία, στο δρόμο.

Επιθυμούμε :

   • Να παρέμβουμε με κείμενα, κύκλους αυτομόρφωσης, δράσεις, κινητοποιήσεις, πολιτιστικά δρώμενα και κινηματογραφικές προβολές.

   • Να αναδείξουμε και να στηλιτεύσουμε τις αδυναμίες της θεσμικής αντιμετώπισης της έμφυλης βίας.

   • Να καταγγείλουμε τον σεξιστικό λόγο που εκφέρεται δημόσια.

   • Να συνδράμουμε στην ενδυνάμωση των κακοποιημένων γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

   • Να οργανώσουμε καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το έμφυλο ζήτημα και τις διακρίσεις.

   • Να συνεργαστούμε με συλλογικότητες και ομάδες που έχουν ως πρόταγμα την αντίθεση σε κάθε μορφή ρατσισμού.

   • Να σπάσουμε τη σιωπή !!!

Η  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *