Φοιτήτρια από Οκτώβρη η Έρη Γλυκερία Μαυρογιάννη

Έρη Γλυκερία Μαυρογιάννη

Η γνώση και πολύ περισσότερο οι σπουδές δεν έχουν ηλικία.  Το απέδειξε περίτρανα η γνωστή Τρικαλινή δημοσιογράφος και συγγραφέας Έρη Γλυκερία Μαυρογιάννη μητέρα δυο κοριτσιών,  με την εισαγωγή της στην σχολή Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο. Μαζί με την Έρη πέτυχαν σε σχολές της αρεσκείας τους και οι δυο κόρες. Η Νεφέλη Ιταλική Φιλολογία στο ΕΚΠΑ (Αθήνα) και η Λουίζα στην σχολή Πλήρωμα, ένα νεοσύστατο τμήμα εκπαίδευσης φοιτητών, στο οποίο θα εκπαιδεύονται ως διασώστες με την χρήση μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Για ακόμη μια φορά η Έρη Μαυρογιάννη γίνεται παράδειγμα προς μίμηση και στέλνει με την προσωπική της ανάρτηση στο Facebook ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους.  Το trikalaculture.gr  εκφράζει τα  θερμά συγχαρητήρια τόσο στην ίδια όσο και στις κόρες της.
«Τι άλλο θα μπορούσε να σπουδάσει μια ήδη δημοσιογράφος και συγγραφέας, με δύο κόρες 18 ετών, έτοιμες να φύγουν για σπουδές κι εκείνες, κι ενώ αυτή η δημοσιογράφος και συγγραφέας εμπλέκεται και με τις δημοτικές εκλογές ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος του Δήμου Πύλης στον συνδυασμό του Κώστα Μαράβα ” Πρώτα ο άνθρωπος”, κι ενώ ο χρόνος της είναι περιορισμένος αλλά δεν τη χωράει ο τόπος (που λένε και στα χωριά μου Πηγή – Λυγαριά);

Θα σπουδάσει λοιπόν, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο στη σχολή Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης , δεύτερη σε σειρά επιτυχίας, έτσι, γιατί μπορεί! Έτσι, γιατί το πάλεψε πολύ! Έτσι, γιατί ξεπέρασε και την ΕΒΕ (ελάχιστη βάση εισαγωγής) , την οποία βάση, ήταν τόσο δύσκολη να πιάσουν ή να ξεπεράσουν ακόμα και τα πιτσιρίκια! Έτσι, γιατί ήταν ένα όνειρο ζωής! Χωρίς φροντιστήρια, χωρίς βοήθεια, στην δεύτερη απόπειρα εισαγωγής της φέτος , σε πανεπιστήμιο από ΓΕΛ και από την πρώτη κατεύθυνση ανθρωπιστικών επιστημών. Και ναι … Τα κατάφερα!
Τα κατάφερα φέτος, γιατί πέρυσι δεν μπόρεσα λόγω ότι μετά από 25 χρόνια αποχής μου απ’ τα βιβλία της Γ’ λυκείου, ήταν για μένα ένας δύσκολος καθημερινός αγώνας συστηματικής μελέτης, με πολλά κενά (αφού η ύλη ήταν τεράστια), όπου φέτος και σήμερα οι κόποι μου είχαν ανταμοιβή την εισαγωγή μου στο παιδαγωγικό δημοτικής εκπαίδευσης στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με μεγάλη χαρά μου.
Κάντε τα όνειρά σας πραγματικότητα μεγάλοι μου φίλοι! Ποτέ δεν είναι αργά!
Και το σημαντικότερο; Το παιδαγωγικό ήταν κάτι το οποίο ήθελα πολύ από την πρώτη στιγμή αλλά νόμιζα ότι δεν θα το άγγιζα με αυτή την ΕΒΕ που είχε. Κι όμως, όχι μόνο άγγιξα την ΕΒΕ αλλά καί την ξεπέρασα με ένα δικό μου τρόπο καθημερινού πολύωρου διαβάσματος.

Καλές σπουδές και σε εμάς τους ώριμους φοιτητές!

Έρη Μαυρογιάννη»

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *