Φεστιβάλ Γερμανικής Γλώσσας Μαθαίνω Γερμανικά παίζοντας…

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Τρικάλων διοργάνωσε την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στο Μύλο Ματσόπουλου το 1ο Φεστιβάλ Γερμανικής Γλώσσας με θέμα: «Μαθαίνω Γερμανικά παίζοντας» σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας Γερμανικής Γλώσσας που υπηρετούν στη ΔΙΠΕ Τρικάλων. Συμμετείχαν οι σχολικές μονάδες: 1ο Δ.Σ. Τρικάλων, 1ο Δ.Σ. Οιχαλίας, 2ο Δ.Σ. Οιχαλίας,  1ο Δ.Σ. Φαρκαδόνας, 2ο Δ.Σ. Φαρκαδόνας, Δ.Σ. Πύλης και Δ.Σ. Παλαιομονάστηρου.

Η αυλαία του Φεστιβάλ άνοιξε με βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Γερμανού Πρέσβη στην Αθήνα, κ. Andreas Kindl, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε σε άψογα ελληνικά τον κ. Χρήστο Τρικάλη, έστειλε τις ευχές του στην πληγωμένη Θεσσαλία και δεν παρέλειψε να τονίσει τους κοινούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΔΡ. Χρήστο Τρικάλη, τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Γερμανικής Γλώσσας, κ. Ευάγγελο Αλαφροπάτη και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ. Μιχάλη Λάππα,

Το 1ο μέρος των δράσεων έλαβε χώρα στο χειμερινό κινηματογράφο του Μύλου και περιλάμβανε:

Μουσικοκινητικά τραγούδια βιωματικής μάθησης.
Θέατρο Σκιών με τον Καραγκιόζη, από τον κ. Κοσμά Παναγιώκα, ο οποίος σε συνεργασία με τα παιδιά, αλλά και σε διάδραση με το κοινό, ασχολήθηκε με το περιβάλλον και το οικολογικό αποτύπωμα.
Tραγούδι των Locomondo, «Hände-Χέρια», από τα παιδιά σε Ελληνικά και Γερμανικά.
Quiz ερωτήσεων (Kahoot) σε σχέση με την Γερμανία.

Το 2ο μέρος περιλάμβανε δράσεις στον εξωτερικό χώρο του Μύλου σε σταθμούς (Stationenlernen). Οι μαθητές ασχολήθηκαν με τα εξής θέματα:

Xώρες της Ευρώπης και τα αξιοθέατά τους.
Γερμανόφωνες χώρες και χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα.
Περιβάλλον και οικολογικό αποτύπωμα.
Δημιουργία λέξεων με την γραμματοσβούρα και την μπάλα λέξεων.
Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο και σημαίες χωρών
Παιχνίδι γνώσεων με το αλεξίπτωτο (Schwungtuch) κ.ά.

Από τη ΔΙ.Π.Ε. Τρικάλων

2

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *