Υπεγράφη το Σύμφωνο Συνεργασίας ΚΕΕΕ – ΟΣΔ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ για τα Μουσικά Πνευματικά Δικαιώματα

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τιςεπιχειρήσεις μέλη του ότι σε ΣύμφωνοΣυνεργασίας προχώρησαν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων – η Αυτοδιαχείριση, τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη.

Η συμφωνία αυτή έρχεται να ρυθμίσει το τοπίο των πνευματικών δικαιωμάτων για το διάστημα 2018-2022 και αφορά στην έκδοση της άδειας δημόσιας εκτέλεσης μουσικής την οποία προμηθεύονται οι επιχειρήσεις.

Το εν λόγω Σύμφωνο Συνεργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς πρωτοβουλιών της ΚΕΕΕ, μέσω της Θεματικής Επιτροπής Πνευματικών-Συγγενικών Δικαιωμάτων, και είναι η δεύτερη η οποία πραγματοποιείται, μετά από τη συμφωνία για τα συγγενικά δικαιώματα με τη GEA, η οποία έλαβε χώρα στις 9 Ιουνίου 2022 στα γραφεία της KEEE. Στόχος της προσπάθειας αυτής αποτελεί η δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων οι οποίες θα επιτρέψουν την ομαλή συνεργασία και τη λειτουργία προς όφελος όλων των εμπλεκομένων – επιχειρήσεων και δικαιούχων των πνευματικών δικαιωμάτων, στιχουργών, μουσικοσυνθετών κ.ο.κ. Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα προόδου και ανάπτυξης, ενώ θα αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα συνεργασίας.

Τα βασικά σημεία της συμφωνίας ΚΕΕΕ με ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, καθώς και πληροφορίες για τη διαδικασία εφαρμογής του Συμφώνου (π.χ. υποβολή αίτησης, κλπ.) έχουν αναρτηθεί στο portalτου Επιμελητηρίου Τρικάλων, www.trikalachamber.gr

H αίτηση είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα της Αυτοδιαχείρισης https://www.autodia.gr/

Πληροφορίες: ΟΣΔ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ – Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Τμήμα Δημόσιας Εκτέλεσης της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

(Τηλ. 210 32151278, email: pubperf@autodia.gr)

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *