Υγειονομική ταφή νεκρών ζώων στον Δήμο Πύλης

Μετά την διακομματική επιτροπή που έγινε στο δημαρχείο ΠΥΛΗΣ παρουσία όλων των παρατάξεων, αποφασίστηκε ομόφωνα η ταφή των ψόφιων ζώων

Σας ενημερώνουμε ότι,η  διαδικασία που ακολουθήθηκε από τον δήμο ΠΥΛΗΣ  ήταν αυτή που ορίστηκε με το αριθμ353128/10-9-2023 έγγραφο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, λόγω του εξαιρετικά επείγοντος της απομάκρυνσης υπό σήψη ζώων και σε συνεχή συνεννόηση με την Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Ήμασταν από τους λίγους Δήμους που αμέσως πήραμε την απόφαση και άμεσα προβήκαμε στην συλλογή των νεκρών ζώων που προέκυψαν από την κακοκαιρία.

Η θέση που επιλέχθηκε να γίνει η υγειονομική ταφή είναι αυτή του παλαιού ανενεργού ΧΑΔΑ κοινότητας Αγ.Βησσαρίωνα.

Το σημείο επιλέχθηκε διότι:

  1. Ο χώρος ήταν στεγνός και σχετικά κοντά στις κατακλυσμένες περιοχές Παραποτάμου-Λιλή – Βαλομανδρίου και Δροσερού όπου εντοπίστηκε το πρόβλημα της άμεσης διαχείρισης νεκρών ζώων και προκειμένου για την αποφυγή μεταφοράς τους σε μεγαλύτερες αποστάσεις.
  2. Η απόσταση από τους γειτνιάζοντες οικισμούς είναι άνω του χιλιομέτρου. Η δε απόσταση από τις υδρευτικές γεωτρήσεις είναι στα 2.700 μέτρα και 1.800 μέτρα από τις δύο της Φήκης και 4.400 μ. από εκείνη του οικισμού Λιλή. Μάλιστα η απόσταση αυτή είναι μεγαλύτερη από πολλές ενεργές κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής και καλλιεργήσιμες εκτάσεις  που πιθανόν να επιβαρύνουν με τα απόβλητά τους τον υδροφόρο ορίζοντα. Η απόσταση από την κοίτη του ποταμού ανέρχεται στα 200 μέτρα, αλλά το σημείο δεν επηρεάστηκε από τα πλημμυρικά φαινόμενα, άρα κρίθηκε ασφαλής η χρήση του.
  3. Τηρήθηκαν όλες οι οδηγίες που όριζε το ως άνω έγγραφο. Η τάφρος που χρησιμοποιήθηκε είχε διαστάσεις 8χ8 επί 5 μέτρα βάθος. Επενδύθηκε με πλαστικό και έγιναν επανειλημμένες επιπάσεις με ασβέστη και τα πληρώθηκε ως τα 3 περίπου μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, αφού έγινε κάλυψη των ζωικών υπολειμμάτων με το ίδιο πλαστικό και χώμα ως την πλήρη κάλυψή της.

Θερμή παράκληση να μην διασπείρουν ψευδείς  ειδήσεις κάποιοι , για την υγειονομική ταφή των ζώων γιατί ο δήμος ΠΥΛΗΣ θα κινηθεί νομικά

Ο Δήμος μας έχει ως βασικό του μέλημα την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *