Τριπλή συνεννόηση» για τα σχολεία στον Δήμο Τρικκαίων

Ακρως ουσιαστική και αποδοτική «τριπλή συνεννόηση» για θέματα σχολικών μονάδων στον Δήμο Τρικκαίων από τους συναρμόδιους φορείς. Ο Δήμος Τρικκαίων και οι διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης συνεχίζουν τη συνεργασία τους και τη νέα σχολική χρονιά, επιλύοντας προβλήματα και θέτοντας συγκεκριμένους και υλοποιήσιμους στόχους για ην ορθή λειτουργία των σχολικών μονάδων σε κάθε επίπεδο.
Το πρωί της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου 2022, μία εβδομάδα πριν τον αγιασμό στα σχολεία, οι προϊστάμενοι των δύο διευθύνσεων εκπαίδευσης των Τρικάλων, κ. Χρήστος Τρικάλης (Α/θμιας) και Αλέξανδρος Καπανιάρης (Β/θμιας) επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.
Η συνάντηση στο Δημαρχείο αφορούσε σε όλο το πλέγμα σχέσεων που σχετίζεται με τη λειτουργία των σχολείων. Κυριάρχησαν, όμως, η καθαριότητα και το ενεργειακό με βάση τα νέα δεδομένα και τα αιτήματα της ΚΕΔΕ για πρόσθετη χρηματοδότηση, προκειμένου όλες οι σχολικές μονάδες να λειτουργήσουν χωρίς κανένα πρόβλημα και τη φετινή σχολική χρονιά.
Συζήτηση έγινε για διάφορα σημαντικά θέματα υποδομών σε συγκεκριμένα διδακτήρια, ενώ ο κ. Παπαστεργίου ενημέρωσε και για την πορεία των υπό κατασκευή σχολικών μονάδων, όπως το 20οΝηπιαγωγείο, το πρώτο παθητικό διδακτήριο.
Η συνεργασία σε εξαιρετικό κλίμα αφορούσε και σε ζητήματα τεχνολογίας και ρομποτικής, ως προς την προώθηση και εξειδίκευσή τους
Το σημαντικό ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού έθεσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Λάππας, αφορούσε (bullying) και συναποφασίστηκε η κοινή προσπάθεια ενεργοποίησης των φορέων, μέσω συγκεκριμένων δράσεων για ενημέρωση των ίδιων των μαθητών/τριών.
Τονίστηκε, επίσης, η σημασία της πλατφόρμας ηλεκτρονικής επικοινωνίας που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Τρικκαίων για την άμεση απεύθυνση των διευθυντών και την ταχύτερη επίλυση των προβλημάτων υλικοτεχνικής υποδομής που ανακύπτον σε διδακτήρια.
Οι δύο διευθυντές εκπαίδευσης ενημέρωσαν τον κ. Παπαστεργίου για πρόσθετες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν σε ζητήματα βελτίωσης των δεδομένων για τη σχολική κοινότητα, με τον Δήμαρχο Τρικκαίων να δηλώνει για μια ακόμη φορά τη σταθερή στήριξη και συμπόρευση για τα ζητήματα αρμοδιότητάς του.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *