Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων στην Κροατία με πρόγραμμα Erasmus+

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus“Growing Young ECOlogists with STEM”, με κωδικό αναφοράς 2022-2-HR01-KA210-000049445, μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί του σχολείου, κατά την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, επισκέφτηκαν την Κροατία και το σχολείο Nikole Hribara στη Velika Gorica της Κροατίας προκειμένου να πραγματοποιηθεί η  τρίτη δια ζώσης συνάντηση με τους εταίρους του προγράμματος από την Κροατία και την Πορτογαλία.

Καθώς ο κεντρικός άξονας του προγράμματος είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής μέσω της σχολικής εκπαίδευσης και των πεδίων του STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics), οργανώθηκαν στο χώρο του σχολείου αντίστοιχα εργαστήρια και δραστηριότητεςπου δίδαξαν στα παιδιά τρόπους μείωσης του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος. Τα παιδιά περιηγήθηκαν στις τάξεις και τους χώρους του σχολείου, αντάλλαξαν απόψεις για τη δημιουργία οικολογικής συνείδησης, δημιούργησαν ένα ψηφιακό περιοδικό,συνεργάστηκαν προκειμένου να δημιουργήσουν αφίσες με το λογότυπο του Erasmus, βοήθησαν στη σχολική δεντροφύτευση, γεύτηκαν τοπικά φαγητά, συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Επιπλέον, μέσω των πολιτισμικών και πολιτιστικών επισκέψεων στις πόλεις της Velika Gorica και του Zagreb, γνωρίσαμε την ιστορία των πόλεων, τις παραδόσεις του τόπου, την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.  Τέλος, είχαμε τη χαρά να περπατήσουμε στο εθνικό πάρκο λιμνών του Plitvice το οποίο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και μας εντυπωσίασε όλους με το απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, τα γαλαζοπράσινα νερά και τους πολλούς καταρράκτες.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία για τους/τις μαθητές/τριες του σχολείου και μια ευκαιρία να γνωρίσουν νέους πολιτισμούς, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους.

Το 5ο Γυμνάσιο εκπροσωπήθηκε από τους/τις μαθητές/τριες: Αδάμο Παναγιώτη, Βουγιούκα Φωτεινή, Βουλγαροπούλου Ζωή-Μαρία, ΠαπαλέξηΧρυσοβαλάντου, Τσιγάρα Σεραφείμ και από τους εκπαιδευτικούς κ. Φανή Σμιξιώτη, διευθύντρια –συντονίστρια και κ. Ευγενία Καραγκούνη, καθηγήτρια Μουσικής.

Ευχαριστούμε πολύ το σχολείο Nikole Hribara στηVelika Gorica για την άψογη διοργάνωση, τη θερμή φιλοξενία καθώς και όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα με επιτυχία. Επίσης εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους γονείς των μαθητών/τριών, καθώς χωρίς αυτούς και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα, ενώ συγχαίρουμε ιδιαιτέρωςτους/τις μαθητές/τριές μας για την άψογη συμπεριφορά τους, τον ενθουσιασμό και την αφοσίωσή τους σε όλες τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν.

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *