Το 5ο Γυμνάσιο στο Ίδρυμα Λεωνίδα Μακρή και στα «Ζωντανά Εδάφη»

Μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ίδρυμα Μακρή όπου παρουσιάζονται τα «Ζωντανά Εδάφη». Τα «Ζωντανά Εδάφη» είναι μια βιωματική παραστατική δράση στην οποία εμπλέκονται τα εικαστικά, ο χορός, η μουσική, το θέατρο και η ψηφιακή τεχνολογία.

Όλες η παραπάνω τέχνες συνεργάζονται αρμονικά και δίνουν ζωή στα εκθέματα (γλυπτά και ζωγραφική) του κ. Στέργιου Στάμου, εικαστικού – εκπαιδευτικού. Οι μαθητές/τριες συμμετέχοντας ενεργά στα δρώμενα προβληματίστηκαν για τα φαινόμενα  που ταλανίζουν την κοινωνία μας όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και το  προσφυγικό.

Τα παιδιά μας  μέσω της δημιουργικής διάδρασηςπου αναπτύχθηκε, εξοικειώθηκαν με την σύγχρονη τέχνη, βίωσαν έντονα συναισθήματα, καλλιεργήθηκε η ενσυναίσθηση  και αναπτύχθηκε η προσωπική κατανόηση του διαφορετικού.

Το σχολείο συγχαίρει και ευχαριστεί τον εικαστικό κ. Στέργιο Στάμο, την σκηνοθέτη κα Αντονέλλα Χήρα, την χορογράφο κα Σόνια Ντόβα, την θεατρο-παιδαγωγό κα Χριστίνα Κρίθαρη  και όλους τους άλλους συντελεστές αυτής της δράσης για την εξαιρετική και πρωτότυπη δουλειά, η οποία εμπνέει τα παιδιά, αποπνέει ένα αίσθημα ελευθερίας και τους εκπέμπει τελικά μηνύματααισιοδοξίας.

Ευχαριστούμε επίσης τους εκπαιδευτικούς του σχολείου κ. Βασίλη Παρδάλη και κ. Νικόλαο Παπαγιαννούλη που οργάνωσαν αυτήν την επίσκεψη γιατους μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων και τους βοήθησαν να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να εξοικειωθούν με σύγχρονες και καινοτόμες διδακτικές μεθόδους.

 

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *