Το 3ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ « ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ» στην Φλωρεντία

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματοςErasmus+με τίτλο: NO to Climate Change, YES toSystemic Change!”, Our goal is to create a safe, ‘greenand democratic school και κωδικό 2022-1-EL01-KA122-SCH-000075826 που υλοποιεί το 3οΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ « ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ» ηδιευθύντρια του σχολείου Σαρκατζή Βασιλικήπαρακολούθησε σεμινάριο με θέμα: «STEMteacher training: tools and ideas for theclassroom» στην Φλωρεντία της Ιταλίας από 23-3-2024 έως και 30-3-2024.

Το STEM (Science, Technology, Engineering, andMath) είναι μια πολυεπιστημονική προσέγγιση στη διδασκαλία.  Ενθαρρύνει συζητήσεις μεταξύ των μαθητών, τους δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και κίνητρο να επιλύουν τα διάφορα προβλήματα πιοαποτελεσματικά. Είναι μια καινοτόμος προσέγγιση που καταργεί τα σύνορα μεταξύ των ιδιαίτερων αντικειμένων και τα θεωρεί ως ένα «όλον», κάτω από το σκεπτικό ότι τα σύγχρονα προβλήματα είναι αρκετά σύνθετα και πολυδιάστατα για να αντιμετωπισθούν από μια μόνο επιστήμη.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου έγιναν παρουσιάσεις σχετικά με  την STEM και STEAMεκπαίδευση, βιωματικά εργαστήρια, συγγραφήκώδικα και προγραμματισμός με scratch. Έγινε ενημέρωση σχετικά με μεθοδολογίες για τις διαφορές και την αποτελεσματικότητα του STEM και παρουσιάστηκε ανάπτυξη σχεδίου οργανωτικής πολιτικής για το STEM. Ένα άλλο μέρος του σεμιναρίου ήταν αφιερωμένο στην εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα στο μαθησιακό περιβάλλον και στην εύρεση κατάλληλων διαδικτυακών μαθησιακών πόρων για αυτοεκπαίδευση και εξ αποστάσεως μάθηση.

Εκπαιδευτικοί από διάφορες χώρες της Ευρώπης για μια εβδομάδα ανταλλάξαν απόψεις και ιδέες, αναπτυχθήκαν φιλίες και  δεσμοί για μελλοντικές ευρωπαϊκές συνεργασίες.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την ανατροφοδότηση από  όλους τους συμμετέχοντες και την αξιολόγηση. Η εκπαίδευση  STEM αποτελεί προτεραιότητα για όλες τις συμμετέχουσες χώρες και στηρίζεται σε αρχές και προγράμματα που αποτελούν πρόκληση για το μέλλον.

Η Παιδαγωγική Ομάδα

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *