Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων στην Σμύρνη

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετείχε στην 3η διακρατική συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Career Orientation in Schools – Curricula Project» που πραγματοποιήθηκε στην Σμύρνη από τις 2-8 Οκτωβρίου2022.

Το πρόγραμμα Erasmus+ έχει σαν στόχο να προετοιμάσει καλύτερα τους νέους για τη μελλοντική αγορά εργασίας και να τους διδάξει βασικές δεξιότητες έτσι ώστε  να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι και να έχουν περισσότερες ευκαιρίες να βρουν δουλειά.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους εκεί, οι μαθητές πήραν μέρος σε διάφορα εργαστήρια και σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες με τους υπόλοιπους μαθητές από 5 σχολεία της Ευρώπης, που οργάνωσε το σχολείο της Σμύρνης «BORNOVA ANADOLULISESI», ενώ οι καθηγητές είχαν την δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και να κάνουν συγκρίσεις πάνω στα εκπαιδευτικά συστήματα των συμμετεχόντων σχολείων, ειδικά στον τομέα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Μετά το πέρας των εργασιών στο σχολείο, οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής Bornovaόπου ανήκει το σχολείο και αντάλλαξαν απόψεις για το εκπαιδευτικό σύστημα όλων των συμμετεχόντων χωρών στο πρόγραμμα. Επίσης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σμύρνης (Izmir University of Economics) και να γνωρίσουν τα προγράμματα σπουδών, στα οποία έχουν την δυνατότητα να κάνουν αίτηση  φοιτητές και άλλων χωρών.

Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην πόλη της Σμύρνης καθώς και στην αρχαία Έφεσο  μία από τις σημαντικότερες ιωνικές πόλεις της Μικράς Ασίας.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στην σύμπραξη αυτή είναιτα Lloyd Gymnasium from Bremerhaven (ΓΕΡΜΑΝΙΑ), IIS Francesco Orioli (ΙΤΑΛΙΑ), Escola Básica eSecundária Com P/E da Calheta (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ), Bornova Anadolu Lisesi (ΤΟΥΡΚΙΑ) και το 1ο ΕΠΑΛΤρικάλων.

Οι μαθητές που πήραν μέρος ήταν οι Γεώργιος Ξάνθος, Άρσεν Τόσκα, Ευθύμιος Στεργίου, Νικόλαος Σακκομήτρος Απόστολος Μενήτσας και Ευθύμιος Οικονόμου και με συνοδούς καθηγήτριες την κα. Ευαγγελία Μανίκα και τον κα. Λαμπρινή Σταμάτη.

Μια ακόμα προσπάθεια ανταλλαγής εκπαιδευτικώνπροβληματισμών και γνωριμίας των ευρωπαϊκών πολιτισμών έλαβε τέλος. Περιμένουμε με αγωνία την επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Τρικάλων στις 27 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *