Το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων στη Ρουμανία με πρόγραμμα Erasmus+

Το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων είναι συντονιστής στο πρόγραμμα Erasmus+ “My biggest dream – a betterworld”, στο οποίο συμμετέχουν οκτώ χώρες: Ελλάδα, Πορτογαλία, Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ιταλία, Βόρεια Μακεδονία και Λιθουανία. Τον Οκτώβριο του 2022 τους φιλοξενήσαμε στη χώρα μας. Η επόμενη συνάντηση ήταν στη Ρουμανία και την περιμέναμε με ανυπομονησία.

​Από την Αθήνα πετάξαμε για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι, και από εκεί πήγαμε στην Αλεξάνδρεια, όπου γνωρίσαμε τα μέλη των άλλων αποστολών. Την επόμενη μέρα επισκεφτήκαμε το σχολείο στο Turnu Măgurele, όπου οι μαθητές μάς έκαναν την παραδοσιακή υποδοχή με ψωμί και αλάτι,και στη συνέχεια  περιηγηθήκαμε στους χώρους τουσχολείου. Στη διάρκεια του προγράμματος δοκιμάσαμε παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, όπως είναι η mamaliga, και γνωρίσαμε τοπικούς χορούς και τραγούδια. Ακόμη, κάθε αποστολή παρουσίασε ένα αντιπροσωπευτικό τραγούδι της χώρας της και χορέψαμε όλοι μαζί χορούς από κάθε χώρα. Επιπλέον παρακολουθήσαμε μαθήματα αγγλικών και πληροφορικής και είχαμε την ευκαιρία να δούμε πώς διδάσκονται τα μαθήματα αυτά εκεί. Τέλος, οι ρουμάνοι μαθητές μάς έδειξαν πώς να κατασκευάσουμε παραδοσιακά ρουμανικά αντικείμενα.


Αξέχαστη θα μας μείνει η εκδρομή στην πόλη Sinaia, όπου μαγευτήκαμε τόσο από την ομορφιά του κάστρου Peles, που χτίστηκε από τον πρώτο βασιλιά της Ρουμανίας, όσο και από το πανέμορφο τοπίο. Ακόμη, στο Βουκουρέστι επισκεφτήκαμε το Παλάτι της Βουλήςκαι το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο Φυσικής Ιστορίας «Αντίπα».

Κατά την παραμονή μας στη Ρουμανία δεθήκαμε με τους μαθητές των άλλων χωρών και οι μέρες πέρασαν τόσο γρήγορα, ώστε δεν καταλάβαμε πότε έφθασε το τελικό δείπνο και μας χορηγήθηκαν τα πιστοποιητικά συμμετοχής. Το επόμενο πρωί αποχαιρετήσαμε το χιονισμένο Βουκουρέστι και επιστρέψαμε στην Ελλάδα.

Στο ταξίδι μας αυτό βιώσαμε όμορφες εμπειρίες και οι αναμνήσεις θα μας μείνουν αξέχαστες. Αποκτήσαμε νέους φίλους και μάθαμε ήθη και έθιμα από τις χώρες που συνεργαστήκαμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στουςσυνοδούς καθηγητές του προγράμματος, Αλεξάνδρα Χιώτη και Χρήστο Κωστάκη για τη μοναδική ευκαιρία που μας έδωσαν.

Οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων

Δήμου Υακίνθη

Τσιούνη Θεοδώρα

Χειράκη Σοφία

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *