Το Μουσικό Σχολείο με πρόγραμμα Erasmus+ στην Τουρκία

Το ταξίδι μας στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+My biggest dreambetter world ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ήταν μια μοναδική ευκαιρία για εμάς να ανακαλύψουμε νέους πολιτισμούς, να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους και να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας. Η Κωνσταντινούπολη, μια πόλη που γεφυρώνει την Ανατολή και τη Δύση, είναι ένα πραγματικό στολίδι. Περάσαμε πέντε μέρες εξερευνώντας τους δρόμους της, θαυμάζοντας την εκπληκτική αρχιτεκτονική της και βυθιζόμενοι στον πλούσιο πολιτισμό της.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία του ταξιδιού μας ήταν η επίσκεψη στην Αγία Σοφία. Αυτό το υπέροχο κτίριο είναι ένα πραγματικό αριστούργημα αρχιτεκτονικής. Μείναμε έκπληκτοι από το μεγαλείο της, τον τεράστιο τρούλο της, τα υπέροχα ψηφιδωτά και τις τοιχογραφίες που κοσμούσαν τους τοίχους της. Περάσαμε ώρες εξερευνώντας τα διάφορα μέρη της, θαυμάζοντας την ιστορία και τον πολιτισμό που αντιπροσώπευε.

Μια άλλη ξεχωριστή εμπειρία του ταξιδιού μας ήταν η επίσκεψη στον ιππόδρομο, μια τεράστια αρένα που αποτελούσε το κέντρο της βυζαντινής δημόσιας ζωής. Μάθαμε για τις αρματοδρομίες και τις άλλες δημόσιες εκδηλώσεις που λάμβαναν χώρα εκεί και γοητευτήκαμε από την ιστορία που το περιβάλλει.

Πήγαμε, ακόμη, μια κρουαζιέρα στον Βόσπορο, το στενό που χωρίζει το ευρωπαϊκό από το ασιατικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης. Η θέα από το πλοίοήταν εκπληκτική και είχαμε την ευκαιρία να δούμε από διαφορετική οπτική γωνία μερικά από τα πιο διάσημα μέρη της Κωνσταντινούπολης, όπως το παλάτι Dolmabahce και τον Πύργο του Γαλατά.

Το αποκορύφωμα του ταξιδιού μας, όμως, ήταν η ευκαιρία να βιώσουμε την τουρκική φιλοξενία από πρώτο χέρι. Γευματίσαμε με τουρκικές οικογένειες, δοκιμάσαμε τα παραδοσιακά πιάτα τους και μάθαμε για τον τρόπο ζωής τους. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία και νιώσαμε σαν να ήμασταν μέρος της κοινότητάς τους.

Όλες αυτές τις μέρες είχαμε επίσης την ευκαιρία να κάνουμε παρέα με τους άλλους μαθητές από το πρόγραμμα Erasmus. Αποκτήσαμε νέους φίλους, μοιραστήκαμε ιστορίες και εμπειρίες και μάθαμε για διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις. Χορέψαμε, τραγουδήσαμε, γελάσαμε μαζί και νιώσαμε μια αίσθηση συντροφικότητας που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Το ταξίδι μας στην Κωνσταντινούπολη δεν ήταν απλά ένα ταξίδι σε ένα νέο μέρος, αλλά ένα ταξίδι μέσα μας. Μάθαμε για την ιστορία και τον πολιτισμό της Τουρκίας, αλλά μάθαμε επίσης για τον εαυτό μας και τη θέση μας στον κόσμο. Συνειδητοποιήσαμε ότι παρά τις διαφορές μας μοιραζόμαστε έναν κοινόκόσμο και ότι τα όνειρά μας για ένα καλύτερο μέλλον δεν είναι τελικά τόσο διαφορετικά.

Θα φυλάξουμε στην καρδιά μας για πάντα τις αναμνήσεις που δημιουργήσαμε και τα μαθήματα που πήραμε και θα θυμόμαστε με αγάπη τους ανθρώπους που συναντήσαμε. Ήταν ένα ταξίδι που θα μας συντροφεύει για πάντα και είμαστε ευγνώμονες για την ευκαιρία που μας δόθηκε να συμμετάσχουμε.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων

Νικόλαος Κατσουγιάννης

Ευαγγελία Μπίλα

Ευαγγελία Σαββάτη

Λήδα Φράγκου

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *