Το μήνυμα της ημέρας για τους αφανείς ήρωες της οικογένειας

16 Ιουνίου 2024

Παγκόσμια ημέρα για την γιορτή του πατέρα.

Το μήνυμα της ημέρας για τους αφανείς ήρωες της οικογένειας.

 

Η γιορτή του Πατέρα είναι μία ετήσια γιορτή που τιμά τους πατέρες και την πατρότητα. Γιορτάζεται σε πολλές χώρες, σε διαφορετικές ημερομηνίες και με ποικίλους τρόπους. Έχει τις ρίζες της στις αρχές του 20ου αιώνα ως αντίστοιχη της Γιορτής της Μητέρας. Πρωτοκαθιερώικε στις ΗΠΑ από τη Sonora Smart Dodd η οποία εμπνεύστηκε από το έργο του πατέρα της, βετεράνου του Εμφυλίου πολέμου, που είχε μεγαλώσει τα παιδιά του μόνος του. Γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 19 Ιουνίου 1910 στο Spokane της Ουάσινγκτον.

Έκτοτε ήταν θέμα χρόνου ο εορτασμός να περάσει τα Αμερικανικά σύνορα και να διεθνοποιηθεί..

Κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου η μέρα είναι αφιερωμένη στον πατέρα, ένα από τους δυο πιο σημαντικούς ανθρώπους της ζωής του καθενός μας.

Είναι κινητή γιορτή όπως και η γιορτή της μητέρας, αν και τους γονείς μας τους τιμάμε κάθε μέρα, αυτές τις μέρες όμως τους δείχνουμε λίγο πιο έντονα την αγάπη μας, δεν χρειάζονται πολλά, μια μεγάλη αγκαλιά και ένα φιλί έχουν αξία ανεκτίμητη.

Ο Πατέρας δεν επιδιώκει επευφημίες, ποτέ δεν υπερηφανεύεται απλά συνεχίζει να δουλεύει αθόρυβα γι΄αυτούς που αγαπά περισσότερο. Σπάνια μιλά για τα όνειρά του, επιθυμεί ελάχιστα και τις περισσότερες φορές δεν θα μιλήσει για τις αγωνίες του. Είναι εκεί ένα γερό θεμέλιο σε όλες τις καταιγίδες της ζωής. Ένα σταθερό χέρι να κρατηθείς τις ώρες της αγωνίας και της πάλης. Ένας πραγματικός φίλος που μπορούμε να στραφούμε όταν οι καιροί είναι καλοί ή κακοί. Μία από τις μεγαλύτερες ευλογίες μας.

Σήμερα η γιορτή του Πατέρα έχει λάβει μεγαλύτερη κοινωνική αναγνώριση και αποτελεί μια ευκαιρία να επανεκτιμήσουμε και να ενδυναμώσουμε τον ρόλο του πατέρα μέσα στην οικογένεια.

Μέσα από τις παραδόσεις και τις δραστηριότητες της ημέρας, ενισχύεται η σημασία της πατρότητας και η επίδρασή της στη διαμόρφωση του κοινωνικού ιστού.

Η γιορτή του Πατέρα δεν είναι μόνο μία ευκαιρία για δώρα αλλά μία στιγμή για να αναγνωρίσουμε την συνεχή προσπάθεια και την αγάπη που οι πατέρες παρέχουν στις οικογένειές τους. Είναι μία υπενθύμιση του πόσο σημαντικοί είναι οι πατέρες στην ζωή των παιδιών και στην κοινωνία γενικότερα.

Μπαμπάδες, όποια και αν είναι η εργασία σας, όποιας φυλής και αν είστε, σε όποια οικονομική κατάσταση και αν βρίσκεστε, να θυμάστε πάντα το εξής:

Πατέρας λέγεται αυτός που τα παιδιά του τρέχουν στην αγκαλιά του όταν τα χέρια του είναι άδεια!!!

Χρόνια σας πολλα!!!

Γιαννοτάκη Μάνη

Υπεύθυνη Οικογενειακής πολιτικής και ισότητας των φύλων της ΔΕΕΠ Τρικάλων

 

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *