Το Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης επισκέφθηκε η Κοντοτόλη

Η Μαρίνα Κοντοτόλη, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) στα Τρίκαλα την Τετάρτη 29-3-2023. Αρχικά συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Προϊστάμενο κ. Απόστολο Σπαθή και στη συνέχεια με όλο το προσωπικό της υπηρεσίας για να ενημερωθεί και να συζητήσει την παροχή βασικών υπηρεσιών που παρέχει το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. στις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς του.

Το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. είναι δημόσια εκπαιδευτική υπηρεσία που προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες αξιολόγησης συμβουλευτικής και υποστήριξης σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που αντιμετωπίζουν δυσκολίες εξ αιτίας κοινωνικών, συναισθηματικών, νοητικών, ψυχικών και οργανικών δυσκολιών. Η κ. Κοντοτόλη συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και το προσωπικό για να μάθει περισσότερα για το έργο του Κέντρου και να συζητήσει τρόπους υποστήριξης των προσπαθειών τους για παροχή βοήθειας στην μαθητική κοινότητα.

Κατά την επίσκεψή της, η κ. Κοντοτόλη τόνισε τη σημασία των υπηρεσιών εκπαιδευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης προς τους ευάλωτους μαθητές, ιδιαίτερα στον απόηχο της πανδημίας COVID-19. Η ίδια εξήρε το έργο του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. αλλά και τις συνεχείς προσπάθειες  του προσωπικού για την αφοσίωσή του και τη σκληρή δουλειά του στη βοήθεια μαθητών, εκπαιδευτικών και οικογενειών που έχουν ανάγκη και τόνισε την ανάγκη για αύξηση των οργανικών θέσεων του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. όλης της χώρας. Επιπλέον, επισήμανε την ανάγκη για αύξηση του αριθμού των τμημάτων ένταξης στα Τρίκαλα και την επέκταση του θεσμού σε όλα τα πολυθέσια Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Τρικάλων.

Η κ. Κοντοτόλη είπε, «Ήταν τιμή μου να επισκεφθώ το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και να συναντηθώ με το αφοσιωμένο προσωπικό που εργάζεται ακούραστα για να παρέχει βασικές υπηρεσίες υποστήριξης σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Το έργο τους είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι έχουν τους πόρους και την υποστήριξη που χρειάζονται για να συνεχίσουν την παροχή βοήθειας σε όσους τη χρειάζονται περισσότερο».

Η επίσκεψη της κ. Κοντοτόλη στο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Τρικάλων καταδεικνύει τη δέσμευσή της για την υποστήριξη των υπηρεσιών αξιολόγησης και συμβουλευτικής στην Ελλάδα. Η καμπάνια της στοχεύει να βελτιώσει την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. αποβλέποντας στη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση και την προάσπιση της αρμονικής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης και προόδου.

 

Ο  ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΠΑΘΗΣ

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *