Τους Ι.Ν. Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στο Γαρδικάκι Τρικάλων και Αγίου Νικολάου Καλογήρων διασώζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τους Ι. Ναούς Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στη συνοικία Γαρδικάκι Τρικάλων και Αγίου Νικολάου Καλογήρων Πύλης συντηρεί και διασώζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση διάθεσης πίστωσης, συνολικού ύψους 32.400 ευρώ, για τα δύο νέα έργα που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, τις Ιερές Μητροπόλεις και τις Εφορείες Αρχαιοτήτων, διασώζουμε εκκλησίες και θρησκευτικά μνημεία, χρηματοδοτώντας έργα στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.  «Με δημιουργική υπέρβαση των αρμοδιοτήτων μας, έχουμε σε εξέλιξη ένα ολοκληρωμένο σχέδιο  παντού στη Θεσσαλία για τησυντήρηση της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς, της ιστορικής μνήμης  και της ελληνικής μας ταυτότητας. Αποδίδουμε ασφαλείς  και λειτουργικούς χώρους συνάθροισης και λατρείας, τουςπαραδίδουμε στις επόμενες γενιές και δημιουργούμε προορισμούς  θρησκευτικού τουρισμού, με αξία για την κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Στον Ι. Ναό Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στη συνοικία Γαρδικάκι, προβλέπονται επισκευές επιχρισμάτων, νέα επιχρίσματα και χρωματισμοί στην εξωτερική τοιχοποιία και στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Καλογήρων, επισκευές και συντήρηση της στέγης.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *