Την παρέμβαση του Υπουργού Ενέργειας ζητά ο Δημήτρης Παπαστεργίου

Την παρέμβαση του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα ζητά σε σημερινή τους συνάντηση ο δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 ότι  θα πρέπει να ανακαλείται η άδεια λειτουργίας σε όσες ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος παρακρατούν για πάνω από 2 μήνες τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες μέσω των λογαριασμών:

 

« Υπάρχουν σημαντικά ζητήματα στην καθυστέρηση στην απόδοση των δημοτικών τελών από τους ιδιώτες παρόχους ρεύματος. Εκεί πάει να γίνει μια τεράστια φούσκα σαν κι αυτή που ζήσαμε στο παρελθόν με την Energa και την Hellas Power, που ακόμα τρέχουμε στα δικαστήρια για να εισπράξουμε τα χρήματα μας ως Δήμοι. Εδώ φέρει ευθύνη το κράτος και πρέπει να ρυθμίσει την αγορά, έτσι ώστε όταν μια εταιρεία δεν μας αποδίδει μετά από δυο μήνες τα δημοτικά τέλη, να ανακαλείται η άδεια της.

Οι μισές περίπου ιδιωτικές εταιρείες δεν έχουν αποδώσει για πάνω από εξάμηνο, είναι μια καραμπινάτη υπεξαίρεση. Θα ζητήσουμε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος να νομοθετηθεί η ανάκληση της άδειας λειτουργίας μιας εταιρείας που δεν αποδίδει τα χρήματα αυτά για πάνω από δυο μήνες. Ενώ την ίδια στιγμή, αν οι Δήμοι δεν αποπληρώνουν μέσα σε δυο μήνες τους λογαριασμούς τους, μας παρακρατούνται τα ποσά από το κράτος. Δηλαδή, το ίδιο το κράτος θέλει τους Δήμους να είναι συνεπείς, αλλά αφήνει τους ιδιώτες παρόχους να παρακρατούνε για πάνω από εξάμηνο τα δημοτικά τέλη.

Έχουμε κινηθεί νομικά, αλλά δεν είναι δυνατόν να γίνεται έτσι συνέχεια. Θα πρέπει να φτιάξουμε μια σοβαρή αγορά ενέργειας, όπου κάποια πράγματα θα είναι πλέον αυτονόητα. Όπως και σε εμάς παρακρατούνται τα χρήματα, έτσι θα ζητήσουμε πλέον να ανακαλείται η άδεια λειτουργίας από μια εταιρεία μέχρι να πληρώσει.»

 

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *