Την Κραυγή αγωνίας των αθλούμενων στο πάρκο του Αη Γιώργη μετέφερε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στη προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , η Λαϊκή Συσπείρωση μετέφερε την ανησυχία αθλουμένων για την απουσία ιατρικής κάλυψης  σε χώρους μαζικής   άθλησης και αθλοπαιδιών.

    Αφορμή αποτέλεσε πρόσφατο περιστατικό στο πάρκο του Αη Γιώργη όπου  αθλούμενος  υπέστη αλλεργικό σοκ από τσίμπημα εντόμου και η διάσωση του πραγματοποιήθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση συναθλουμένων  και την έγκαιρη διακομιδή του στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

      Ως Λαϊκή Συσπείρωση τονίζουμε την ανάγκη για μόνιμη παρουσία εξειδικευμένου υγειονομικού προσωπικού , που να είναι σε θέση να επέμβει  από το πιο απλό μέχρι το πιο σοβαρό περιστατικό .Στον 21ο αιώνα η παροχή πρώτων βοηθειών από εξειδικευμένο προσωπικό στη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων είναι ανάγκη και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κόστος. Επίσης ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός –όπως πλήρως εξοπλισμένο  φαρμακείο, απινιδωτές (όπου υπάρχουν) κατά κανόνα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από απλούς πολίτες που δε γνωρίζουν το χειρισμό τους. Άρα είναι απαραίτητη  η παρουσία γιατρού- νοσηλευτή   σε καθημερινή βάση και όλες τις ώρες λειτουργίας των αθλητικών χώρων.

      Όλα τα παραπάνω δεν αφορούν μόνον το συγκεκριμένο χώρο άθλησης  και ψυχαγωγίας αλλά κάθε αθλητικό χώρο που εμπίπτει στην αρμοδιότητα του δήμου και στον οποίο συναθροίζονται αθλούμενοι κάθε ηλικίας.

    Συμφωνούμε απόλυτα με αυτό που συχνά λέγεται σε αυτούς τους χώρους από συμμετέχοντες, ότι αρνούμαστε να παίζουμε τη ζωή μας «κορώνα-γράμματα» επειδή αθλούμαστε.

      Για αυτό καλούμε τους δημότες και τις δημότισσες να δυναμώσουν τη συλλογική πάλη και διεκδίκηση για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου ,πλήρως ανεπτυγμένου και δωρεάν συστήματος πρόληψης-πρώτων βοηθειών, με την ευθύνη του κράτους και της δημοτικής αρχής που θα καλύπτει τις ανάγκες των αθλουμένων.  Δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη και δικαίωμα.    

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *