Τα μυστικά του σύμπαντος κυριάρχησαν στο Μουσείο Τσιτσάνη

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την αστρονομία και την εξερεύνηση του διαστήματος πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη παρουσία του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και του Προέδρου του  Μουσείου Μιχάλη Λάππα.


Την εκδήλωση διοργάνωσε το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων σε συνεργασία με την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το Μουσείο Τσιτσάνη. Ένα σύντομο χαιρετισμό έκανε ο Προεδρος του Μουσείου Μιχάλης Λάππας και στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Αστρονομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δρ. Νικόλαος Στεργιούλας, Καθηγητής Θεωρίας Σχετικότητας, Τμήμα Φυσικής ΑΠΘ που ανέπτυξε το θέμα της εκδήλωσης για την αστρονομία, την εξερεύνηση του σύμπαντος και πόσο σημαντική είναι η εξέλιξη της τεχνολογίας στο συγκεκριμένο θέμα.


Ορισμένοι μαθητές του 7ου Πειραματικού Λυκείου ετοίμασαν κάποιες ερωτήσεις στον καθηγητή Νικόλαο Στεργιούλα και ακολούθησε μια συζήτηση και ερωτήσεις από όλους.  Η εκδήλωση αυτή είναι η αφετηρία για μια σημαντική συνεργασία του σχολείου με το Εργαστήριο Αστρονομίας του ΑΠΘ και θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις.

Δείτε το βίντεο


 

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *