Τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία απέκτησαν την ΑΓΝΟ

Αυξάνονται τα πετράδια στο στέμμα της θεσσαλικής Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε..

Η γαλακτοβιομηχανία των αδερφών Σαράντη, είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο νικητής του δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για τις εγκαταστάσεις και τα σήματα της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ ως στοιχεία της πτωχευτικής της περιουσίας.

Η διαγωνιστική διαδικασία ολοκληρώθηκε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr προσφορά κατέθεσε μόνο η εταιρεία των Τρικάλων με το τίμημα να ανέρχεται σε 7,73 εκ. ευρώ.

Ο πήχης, για την απόκτηση της ιστορικής βορειοελλαδίτικης γαλακτοβιομηχανίας που σταμάτησε την παραγωγική της δραστηριότητα το 2014 είχε τεθεί στα 7,721 εκ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνεται σχετικά, δυνάμει της σχετικής απόφασης, το 2020, του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό με τη σχετική πράξη της εισηγήτριας πτωχεύσεων Θεσσαλονίκης, μέσω του δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού, στην Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε. περιέρχονται τα παρακάτω στοιχεία της ΑΓΝΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Ε. που εδρεύει στο 14ο χλμ Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά:

Α) της αυτοτελούς λειτουργικής μονάδας της ομάδας περιουσίας που συναπαρτίζεται από το ακίνητο επί του οποίου βρίσκεται η βιομηχανική μονάδα επεξεργασίας γάλακτος και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων μετά του συνόλου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και των μηχανημάτων που έχουν εγκατασταθεί σε αυτή και έχουν οργανωθεί ως ενιαίο σύνολο για την εξυπηρέτηση της επεξεργασίας γάλακτος και της παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων

Β) του εμπορικού σήματος ΑΓΝΟ και

Γ) των επιμέρους εμπορικών σημάτων (ΑΓΝΟ CHOCO MILK, VITALIA ΑΓΝΟ κ.α.) επί των οποίων έχει δικαίωμα η πτωχή εταιρεία.

H επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας

Το απόγευμα της Πέμπτης η Τρικαλινή επιχείρηση επιβεβαίωσε την εξαγορά με επίσημη ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:

Η διοίκηση της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε. ανακοινώνει ότι μετά το σημερινό άνοιγμα των σχετικών προσφορών, είναι η νικήτρια του διαγωνισμού για την απόκτηση της ιστορικής γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ.

Πιστοί στη φιλοσοφία μας για ανάπτυξη μέσα από συνεχείς επενδύσεις με όπλα την ποιότητα και την καινοτομία, είμαστε βέβαιοι ότι η ΑΓΝΟ θα ξαναγίνει μια σύγχρονη επιχείρηση με τα προϊόντα της να καταλαμβάνουν τη θέση που τους αξίζουν στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *