“Ταξίδι του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων στη Λιθουανία”

Από τις 7 έως τις 14 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε το ταξίδι μας στην Λιθουανία στα πλαίσια του προγράμματος ErasmusMy biggest dreambetterworld, με συνοδούς καθηγητές τον κ. Παρασκευά Πλακιά και τον κ. Χρήστο Κωστάκη. Το πρόγραμμα συντονίζει το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων και συμμετέχουν σχολεία από την Ιταλία, τη Βουλγαρία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, την Πορτογαλία και τη Λιθουανία. Αυτή ήταν η δεύτερη συνάντηση του προγράμματος καθώς είχε προηγηθεί μία συνάντηση  στην Ιταλία τον Μάρτιο.

Στο ταξίδι μας αυτό είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς. Μετά από τόσες μέρες συνεχούς συνεργασίας και κοινής συμμετοχής σε δράσεις, γνωριστήκαμε καλύτερα με τους μαθητές από τις άλλες χώρες και αναπτύξαμε φιλίες. Είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε μία ολόκληρη εβδομάδα σε μία πανέμορφη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα,όπως είναι το Βίλνιους, να γνωρίσουμε τις καθημερινές συνήθειες των κατοίκων της Λιθουανίας, να δούμε τον τρόπο λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μέσω του σχολείου που μας φιλοξένησε, να μάθουμε για τη ζωή και το έργο σπουδαίων Λιθουανών συνθετών, να περιηγηθούμε στα αξιοθέατα, να δούμε από κοντά το Κοινοβούλιο και να γευτούμε τη θαυμάσια κουζίνα της χώρας.

Θα μας μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό η εμπειρία του ταξιδιού, η υπέροχη φιλοξενία που μας επιφύλαξαν οι μαθητές και οι καθηγητές της Λιθουανίας και η εξαιρετική συνεργασία που είχαμε με όλες τις αποστολές. Ανυπομονούμε να τους υποδεχτούμε τον Οκτώβριο στο σχολείο μας!  

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων

Δημακόπουλος Αχιλλέας

Κωτούλας Άγγελος

Λιάκος Οδυσσέας

Παπαγιάννης Θανάσης

Τζιμούλης Αλέξανδρος

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *