Σύλλογος Βιβλιοπωλών Ν. Τρικάλων- Για τον νόμο περί αθέμιτου ανταγωνισμού

Ο Σύλλογος βιβλιοπωλών Ν. Τρικάλων, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής  χρονιάς, οφείλει να καταγγείλει κάποιες πρακτικές που, αν και είναι παράνομες, ακολουθούνται επί σειρά ετών και δεν βοηθούν καθόλου στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, στις λίστες αγοράς των εφοδίων για τους μαθητές των σχολείων, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ βάσει του νόμου περί αθέμιτου ανταγωνισμού (Νόμος 3373/2005 – ΦΕΚ 188/Α/2-8-2005) να προτείνονται συγκεκριμένα προϊόντα συγκεκριμένων  εταιρειών,  πάρα μόνο θα πρέπει να αναγράφεται η περιγραφή του προϊόντος.

Τα βιβλιοπωλεία των Τρικάλων δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο συγκεκριμένο φαινόμενο και καλέσαμε τη διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων (στέλνοντας επιστολή στις 31/8/2022) να στείλει ξεκάθαρη ενημέρωση στα σχολεία του νομού, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς τη σύνταξη της σχολικής λίστας, για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων, τα οποία παρατηρούνται  επί σειρά ετών.

Επί προσθέτως, και αντίθετα σε οποιαδήποτε δεοντολογία, παρατηρείται από εκπαιδευτικούς το φαινόμενο της παρότρυνσης των μαθητών, έμμεσα ή άμεσα, της αγοράς των σχολικών ειδών από συγκεκριμένα καταστήματα. Το φαινόμενο είναι απαράδεκτο, καταδικαστέο και κυρίως, παράνομο.

Επιφυλασσόμαστε, ως σύλλογος βιβλιοπωλών, για κάθε νόμιμη ενέργειά μας, ώστε να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα και νόμιμα δικαιώματά μας.

Για τον  Σύλλογο βιβλιοπωλών Τρικάλων

                                                                                                                                                            Η Γραμματέας                                                         Ο Πρόεδρος

Μπάλλα Αικατερίνη                                                 Τσιοπελάκος                                                 

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *