Σωτήρης Μπλέτσας : ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ !

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ !

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή είμαστε μάρτυρες παρόμοιων οικολογικών καταστροφών σε διάφορα μέρη της χώρας μας. Κάθε φορά η ίδια κλισέ επανάληψη-απάντηση, … ότι το κράτος θα φροντίσει να μην ξανασυμβεί και ότι θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.
Μα οι υπεύθυνοι από οτι αντιλαμβανόμαστε είναι η ίδια η Πολιτεια που δεν έχει μεριμνήσει στο προλαμβάνειν και όχι στο εκ των υστέρων θεραπεύειν κακήν κακώς!
Πριν από χρόνια έχοντας, υπό την διαχείριση μου ακίνητο στον Άγιο Στέφανο Αττικης, φρόντιζα τον καθαρισμό του από ξερόχορτα, πριν από την έναρξη του καλοκαιριού, κατόπιν προτροπής και πρόσκλησης του Δήμου.
Τόσο εγώ όσο και το συνεργείο απειληθήκαμε με σύλληψη γιατί ο, με ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ, οικισμός Αγίου Στεφάνου θεωρείτο εντός δασικής περιοχής και χρειαζότανε άδεια του Δασαρχείου ! Μας έσωσε μόνο και μόνο η χρήση του ονόματος του ιδιοκτήτη, μεγάλης πολιτικής οικογένειας. Εννοείται οτι την επόμενη χρονιά όταν μας τηλεφώνησε η αρμόδια δημοτική υπάλληλος της συστήσαμε της ίδιας να προβεί στον καθαρισμό του ακινήτου, διότι δεν θέλαμε να ρισκάρουμε κάποιο αυτόφωρο !
Ευθύνες έχουν λοιπόν:
Η αλληλοκάλυψη ευθυνών και αρμοδιοτήτων,
Η ανεπάρκεια προσωπικού δράσης,
Η ανεπάρκεια μέσων και μηχανημάτων,
Αλλά πάνω από όλα η ανεπάρκεια προσόντων και γνώσεων της πολιτικής ηγεσίας !
Αν θελουμε να μην ξαναγίνουμε και στο μέλλον πρωτοσέλιδα και πρώτες ειδήσεις στα διεθνή και τοπικά media ας ξεκινήσουμε από τώρα στην διόρθωση των κακώς κειμένων .

Σωτήρης Μπλέτσας

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *