Σωτήρης Μπλέτσας : Σπάμε τη Σιωπή – Σταματάμε τη Βία

Οι πρόσφατες νέες σοβαρές καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά Αλέξη Γεωργούλη, η οποία κατατέθηκε πριν από τρία χρόνια από στέλεχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επανήλθε στην επιφάνεια και αυτή τη στιγμή ερευνάται από τη βελγική εισαγγελία.
Κατανοούμε ότι ακόμη και αν οι καταγγελίες αφορούσαν ρομαντική σχέση του κ. Γεωργούλη με τη καταγγέλλουσα, την οποία η ίδια αρνείται, δεδομένης της σοβαρότητας των καταγγελιών και του γεγονότος ότι αφορούν πολιτικό πρόσωπο, είναι κρίσιμο να διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα.
Πιστεύω βαθιά ότι όλες οι καταγγελίες για κακοποίηση πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη και ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Ως κόμμα που έφερε στην πράξη την ισότητα των φύλων στην ελληνική κοινωνία, δεσμευόμαστε να τηρούμε τα υψηλότερα πρότυπα ακεραιότητας και ηθικής στη δημόσια ζωή, ακόμη και αν η καταγγέλλουσα δεν ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ.
Καλούμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να συνεργαστεί πλήρως με την έρευνα της βελγικής εισαγγελίας και να διασφαλίσει την απονομή δικαιοσύνης σε αυτή την υπόθεση.
Θέλω επίσης να εκφράσω την αλληλεγγύη μου σε οποιαδήποτε γυναίκα έχει βιώσει κακοποίηση και να την διαβεβαιώσουμε ότι στεκόμαστε δίπλα της στον αγώνα ενάντια σε αυτού του είδους τις συμπεριφορές.

Σωτήρης Μπλέτσας υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *