«Σχολική γιορτή 28ης Οκτωβρίου 1940»

4Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

« ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ»

Τρίκαλα, 27/10/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Σχολική γιορτή 28ης Οκτωβρίου 1940»

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Την ευθύνη για τη διοργάνωσή της είχαν  οι εκπαιδευτικοί: Ζάχος Ζαχαρίας ΠΕ04 και ΜπούρλιαςΑνδρέας ΠΕ04. Μετά τη ανάγνωση των μηνυμάτων για την επέτειο της υπουργού Παιδείας και του Δ/ντήΒ/θμιας, η διευθύντρια, κα Αποστόλου Μαριάννα, παρέδωσε τη σημαία στη σημαιοφόρο ΔεληλίγκαΔέσποινα απονέμοντας συγχαρητήρια και σε αυτήν, καθώς και στους παραστάτες για την επιτυχία τους. Ακολούθησε η απονομή των αριστείων και βραβείων για την επίδοση των μαθητών/τριών κατά το Σχολικό Έτος 2021-2022.  

Στη συνέχεια τα παιδιά παρακολούθησαν τη γιορτή, όπου μέσα από αναγνώσεις κειμένων, τραγούδια και την προβολή αποσπασμάτων τέθηκε  αδρομερώς το ιστορικό πλαίσιο, με ιδιαίτερη αναφορά στα αίτια του πολέμου, στην ιταλική εισβολή και την ελληνική απάντηση, στον πόλεμο στα ελληνοαλβανικά σύνορα, τις πρώτες νίκες, αλλά και στη γερμανική εισβολή και παράδοση τηςΕλλάδας στους Γερμανούς Ναζί, στη μάχη της Κρήτης, στη μακρά περίοδο της Κατοχής, στην Αντίσταση, στην αντεπίθεση των συμμαχικών δυνάμεων, στη συντριβή της ναζιστικής Γερμανίας και φυσικά στην απελευθέρωση.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό, αν λάβουμε υπόψη ότι οι μαθητές για πρώτη φορά μετά την έναρξη της πανδημίας είχαν την ευκαιρία να συγκεντρωθούν στον ίδιο χώρο, για να τιμήσουν την εθνική επέτειο.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *