ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Ζητούν από τους καπνοπαραγωγούς  να επιστρέψουν περισσότερα από όσα τους έδωσαν με την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ για άλλη μια φορά εμπαίζει τους αγρότες. Προφανώς αφού δεν θα γίνουν εκλογές άμεσα σκέφτηκαν ότι μπορεί να ξεχαστεί μέχρι την Άνοιξη.

Έστω και καθυστερημένα από τις εξαγγελίες του συντοπίτη μας, τότε υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, δόθηκε ενίσχυση στους καπνοπαραγωγούς λόγω κορωνοιού.

Οι καπνοπαραγωγοί, όπως όλες οι επιχειρήσεις, ως δικαιούχοι εισέπραξαν μικρά ποσά επιστρεπτέας προκαταβολής.  Όταν γνωρίζουμε ότι παράλληλα δόθηκαν υπέρογκα ποσά σε ανθρώπους που δεν τα είχαν ανάγκη και κατέληξαν σε καταθέσεις ή πολυτελή αυτοκίνητα. Τα ειδοποιητήρια της επιστρεπτέας που αναρτήθηκαν αυτές τις μέρες από την ΑΑΔΕ περιλαμβάνουν και τους καπνοπαραγωγούς ενώ τα ποσά αυτά έχουν προεισπραχθεί εδώ και καιρό από ενισχύσεις του ΟΠΕΚΕΠΕλόγω covid.  Που βρίσκεται ο εμπαιγμός…

1) Ως β΄κατηγορίας πολίτες δεν τους δόθηκε η έκπτωση του 15% αφού προεισπράχθηκε  πολύ πριν αναρτηθούν τα ποσά στην ΑΑΔΕ ενώ δίνεται αυτή η δυνατότητα σε όλους τους υπόλοιπους αν εξοφλήσουν μέχρι 29 Ιουλίου.

2)  Το χειρότερο είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις θα έπρεπε να ισχύει για τους καπνοπαραγωγούς η μη επιστροφή του 50% ή του ποσοστού μείωσης βάσει τζίρου όπως σε όλες τις επιχειρήσεις, αλλά  κρατήθηκε εξ΄ ολοκλήρου.

3)   Και το πλέον προκλητικό είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις, ενώ έχει κρατηθεί ολόκληρο το ποσό, έχουν αναρτήσει ως οφειλή το 50%. Δηλαδή τους ζητάνε να επιστρέψουν περισσότερα από όσα τους κατέβαλλαν ως επιστρεπτέα προκαταβολή.

Δεν γνωρίζουμε αν οφείλεται σε λάθος ή σε σκοπιμότητα. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να παίζουν με τις ελάχιστες αντοχές των πολιτών και μάλιστα των αγροτών που πολλοί από αυτούς σταμάτησαν να καλλιεργούν λόγω του τριπλασιασμού του κόστους παραγωγής. Και όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκε  κανείς από την  κυβέρνηση και  η όποια εξαγγελία στήριξης ήταν απλή κοροϊδία, αλλά τους ταλαιπωρούν για άλλη μια φορά.

Αλήθεια τι επιδιώκουν;  Να ξαναγυρίσουν τους αγρότες στην εποχή προ του 1981 όταν  τους αντιμετώπιζαν ως πολίτες β ΄κατηγορίας;  Δεν θα το επιτρέψουμε.

Όπως τότε το ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Παπανδρέου «τους έβγαλε κυριολεκτικά από τις λάσπες» έτσι και τώρα το δυναμωμένο από τις εκλογές ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει στην καμουφλαρισμένη δεξιά να τους ξαναγυρίσει πίσω. Η πολύπαθη τάξη των αγροτών απαιτεί τουλάχιστον Σ Ε Β Α Σ Μ Ο !!!

Επιτέλους λίγη τσίπα κ.κ. της ΝΔ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!

 Μην παίζετε με τις αντοχές των πολιτών…

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.