Σχετικά με δράσεις Πεντηκοστιανών στην Επαρχία Τρικάλων

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης ανακοινώνονται τα εξής:

Τις τελευταίες ημέρες στα Τρίκαλα και την ευρύτερη περιοχή κινούνται οργανωμένα κλιμάκια-ομάδες Πεντηκοστιανών, οι οποίοι διανέμουν φυλλάδια, καλώντας όποιον επιθυμεί να επικοινωνήσει μαζί τους.

Οι ομάδες αυτές ανήκουν στην λεγόμενη «Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής», η οποία ιδρύθηκε το 1965 από τον ιατρό και «ποιμένα» της συνάθροισης των Πεντηκοστιανών στην Αθήνα, Λεωνίδα Φέγγο.

Η αίρεση του Πεντηκοστιανισμού ξεκίνησε ως αντίδραση προς τον Προτεσταντισμό και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Αμερική και την Βρετανία μεταξύ των ετών 1904 και 1910.

Μερικές, από τις πολλές κακοδοξίες των Πεντηκοστιανών, είναι οι εξής:

1. Απορρίπτουν την ύπαρξη και καταπολεμούν λυσσαλέα το έργο και την αποστολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αποκαλώντας την «Βαβυλώνα» και «Πόρνη».

2. Αρνούνται την πίστη στην Αγία Τριάδα.

3. Υβρίζουν το πρόσωπο του Ιησού Χριστού με την διδασκαλία ότι δήθεν είχε και άλλα σαρκικά αδέλφια.

4. Απορρίπτουν τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας.

5. Αρνούνται την Θεοτόκο Μαρία, την Παναγία μας.

6. Αρνούνται και απορρίπτουν τους Αγίους της Εκκλησίας μας.

7. Αποδοκιμάζουν τις Ιερές Εικόνες και χαρακτηρίζουν την τιμή τους ως ειδωλολατρεία.

8. Απορρίπτουν και αρνούνται το σύμβολο του Τιμίου Σταυρού.

9. Απορρίπτουν ασεβώς τα μνημόσυνα υπέρ των κεκοιμημένων.

10. Δεν αποδέχονται την Ιερά Εκκλησιαστική Παράδοση τόσων αιώνων.

11. Θεωρούν εσφαλμένως ότι μόνον εκείνοι, λόγω των δήθεν «πνευματικών τους χαρισμάτων», ερμηνεύουν θεόπνευστα την Αγ. Γραφή.

12. Πιστεύουν, πλανεμένα, όπως και οι Ιεχωβάδες, στην ψευδώς λεγόμενη «χιλιετή βασιλεία του Χριστού», ως και άλλα πολλά.

Με συνείδηση του χρέους και της ευθύνης μας όπως διαφωτίσουμε τον πιστό και ευσεβή λαό του Θεού, χωρίς φανατισμούς και αποδοκιμασίες, καθώς αγαπάμε τα πρόσωπα, τον άνθρωπο, καταδικάζομε όμως και αρνούμεθα την πλάνη, την αίρεση, την κακοδοξία, καλούμε τον Ορθόδοξο λαό μας όπως παραμείνει σταθερός στην πίστη των πατέρων του, την πίστη της Αποκαλύψεως, την πίστη στον Αναστάντα Χριστό.

Να μετέχομε ενεργά στην ζωή της Εκκλησίας μας, στην Θεία Λατρεία, στα Ιερά Μυστήρια, με κορυφαία τα Μυστήρια της Ιεράς Εξομολογήσεως και της Θείας Κοινωνίας.

Να μελετούμε τον λόγο του Θεού και τα κείμενα των Αγίων Πατέρων όχι από οπουδήποτε αλλά από τα εγκεκριμένα κείμενα από την Εκκλησία μας.

Στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς η Αγία Ορθόδοξος Εκκλησία μας καλεί τα παιδιά Της σε πνευματική αφύπνιση, επαγρύπνιση και εγρήγορση, υπενθυμίζοντας σε όλους μας την προτροπή του Αποστόλου Παύλου: «αδελφοί, στήκετε, και κρατείτε τας παραδόσεις ας εδιδάχθητε είτε δια λόγου, είτε δι επιστολής ημών», (Β Θεσ. 2,15).

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *