Συστάσεις από το τμήμα Περιβάλλοντος της ΠΕ Τρικάλων

Από το Τμήμα Περιβάλλοντος της ΠΕ Τρικάλων σας ενημερώνουμε ότι με βάση τις μετρήσεις του σταθμού μέτρησης αερίων ρύπων που βρίσκεταιεντός του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Τρικάλων (οδός Κονδύλη) και είναι ενταγμένοςστο ΕΔΠΑΡ, ο ημερήσιος μέσος όρος τωναιωρούμενων σωματιδίων PM10 [ΑΣ10] για τις 3 προηγούμενες ημέρες του Δεκεμβρίου παρουσιάζει υπερβάσεις των καθορισμένων ορίων των και κυμαίνεται μεταξύ 75 και 100μg/m3.

Λόγω των ανωτέρω και των μετεωρολογικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας και με βάση την σχετική νομοθεσία, συστήνουμε για την προστασία του γενικού πληθυσμού την εφαρμογή βραχυπρόθεσμων μέτρων, με την μορφή συστάσεων, όπως παρακάτω:

Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου:

Α. Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου. Άτομα άνω των 65 ετών επίσης, θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα.

Β. κάθε άτομο που αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική του άσκηση−δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

22/12/2023

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΠΕ Τρικάλων

ΜΙΧΑΗΛ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ

ΤΟΠ/ΦΟΣ ΜΗΧ/ΚΟΣ MSCEUING

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *