Συνεχίζεται η δημόσια διαβούλευση για τη στάθμευση στον Δήμο Τρικκαίων

Μέχρι τη Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 οι τρικαλινοί/ες συνεχίζουν να μετέχουν στη διαβούλευση του Δήμου Τρικκαίων για τη στάθμευση. Πρόκειται για τις πρώτες 820 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης στα Τρίκαλα, που χωροθετούνται μέσω του μειωμένου (στο 50%) Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης. Αυτή η μείωση σε σχέση με τα όσα ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο το 2020 οφείλεται στις οικονομικές δυσπραγίες λόγω της πανδημίας και στα πολλά συνεχιζόμενα έργα στην πόλη των Τρικάλων.
Οι πολίτες έχουν διαθέσιμο το σχέδιο σε διαδραστικό χάρτη στη σελίδα https://dialogos.trikalacity.gr/debates/diavoulefsi-schediou-elegchomenis-stathmefsis/

Μέσω του χάρτη ενημερώνονται για ομάδες δρόμων, για σημεία ενδιαφέροντος (π.χ. ΑμεΑ, φορτοεκφόρτωση κ.α.), για σημεία πληρωμής. Μπορούν επίσης να πληροφορηθούν αναλυτικά για όλο το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης.
Στη συνέχεια μπορούν να εκφέρουν γνώμη και άποψη ή να υποβάλλουν πρόταση, αφού συνδεθούν με τους κωδικούς TAXISnet που διαθέτουν. Επίσης η διαβούλευση είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Τρικκαίων (www.trikalacity.gr) στην ενότητα «Συμμετέχω» ή μέσω ειδικού banner στην ίδια σελίδα.
Στην ίδια σελίδα οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για Κάρτα Μόνιμου Κατοίκου. Η αίτηση αφορά ΜΟΝΟ τους κατοίκους (όχι επαγγελματίες, επιχειρηματίες, επιστήμονες) των συγκεκριμένων δρόμων και η κάρτα θα αφορά σε ΕΝΑ όχημα ανά ιδιοκτησία.
Με αυτόν τον τρόπο επιπροσθέτως, ο Δήμος Τρικκαίων και η Αστική Ανάπτυξη βοηθούνται στο να καταγράψουν τον ακριβή και πραγματικό αριθμό των μόνιμων ιδιοκτητών της περιοχής ΣΕΣ, προκειμένου, εάν χρειαστεί, να εξεταστούν πρόσθετες βελτιώσεις στο Σύστημα.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *