Συνεργασία «καρδιάς» για παιδιά – εφήβους στον Δ. Τρικκαίων

Σημαντική η συνεργασία για εξετάσεις για την καρδιά στον Δήμο Τρικκαίων. Ο ανθρωπιστικός φορέας «Καρδιές για όλους» (Coeurs pour Tous Hellas), ο Δήμος, η 5η ΥΠΕ και το Κέντρο Υγείας Τρικάλων ένωσαν δυνάμεις, διοργανώνοντας και πραγματοποιώντας ελέγχους για την υγεία της καρδιάς σε 124 βρέφη, παιδιά και εφήβους των Τρικάλων. Για ένα τριήμερο (10-12 Μαρτίου 2023) στο Κέντρο Υγείας Τρικάλων, οι τρικαλινοί/ες γονείς – κηδεμόνες των Τρικάλων, έχοντας ήδη δηλώσει συμμετοχή στον φορέα, εξετάστηκαν από εξειδικευμένο προσωπικό του «Καρδιές για όλους».

Ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς επεσήμανε το «πόσο σπουδαίο είναι να μπορούν τα παιδιά να εξετάζονται για την καρδιά, σε συνδυασμό με την προσφορά του φορέα “Καρδιές για Ολους” και τη συνεργασία με την 5η ΥΠΕ και το Κέντρο Υγείας Τρικάλων. Επρόκειτο για μια προσφορά ζωής, μια κίνηση για να μπορούμε να συνεργαζόμαστε και να δίνουμε λύσεις σε ζητήματα υγείας».

Στον χώρο παραβρέθηκαν, ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Ηλ. Τσιαούσης και ο διευθυντής πρόεδρος του κέντρου υγείας κ. Γιώργος Μπατατόλης.

Ο ανθρωπιστικός φορέας Coeurs pour Tous Hellas, με κεντρικό μήνυμα «Καρδιές για Όλους», συστάθηκε το 2015 για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια, ως έμπρακτη δέσμευση και προσφορά στην ελληνική κοινωνία και τους μικρούς ασθενείς των οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Το “Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους” αναλαμβάνει φιλανθρωπικά τη χρηματοδότηση στα νοσήλια για τις ιατρικές πράξεις, τις απαιτούμενες καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις και όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Στο πλαίσιο μιας πιο διευρυμένης παροχής ιατρικώνυπηρεσιών, το “Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους” τη τελευταία τριετία έχει επεκτείνει τη δράσητου και υλοποιεί Κοινωνικά Ιατρεία προσφέρονταςΔωρεάν Καρδιολογικούς Ελέγχους για τη διάχυσηωφελείας σε μόνιμους κατοίκους με έμφαση στα παιδιά, σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα που δεν έχουνεύκολη πρόσβαση σε μεγάλες μονάδες Υγείας.

Όλοι οι συνεργαζόμενοι ιατροί και νοσηλευτές του φορέα «Καρδιές για Όλους» προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *