Συνεργασία Δήμου Τρικκαίων – ΤΕΦΑΑ σε ερευνητικό πρόγραμμα προσαρμοσμένης κολύμβησης για παιδιά με αναπηρίες

Μια σημαντική συνεργασία σε επίπεδο εκπόνησης διδακτορικής διατριβής επιτελείται από τον Δήμο Τρικκαίων και το ΤΕΦΑΑ της ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πρόκειται για έρευνα, με σκοπό το να εξεταστεί η επίδραση ενός παρεμβατικού προγράμματος προσαρμοσμένης κολύμβησης και συστήματος οπτικής καθοδήγησης (visualmodelling) σεπαιδιά με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) και Νοητική Αναπηρία (ΝΑ) ηλικίας 6 έως 17 ετών.
Το ερευνητικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει από το εκπαιδευτικό έτος 2024-2025, αλλά η αρχική διαδικασία αφορά στο τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.
Η διδακτορική έρευνα υλοποιείται από την υποψήφια διδάκτορα κ. Χριστίνα Τσολάκη και κύριο επιβλέποντα τον κ. Δημήτρη Κοκαρίδα, αναπληρωτή καθηγητή στην άσκηση ατόμων με αναπηρίες.
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας συναντήθηκε με τους πανεπιστημιακούς κ.κ. Τσολάκη και Κοκαρίδα, προκειμένου να συζητηθεί το πλαίσιο της συνεργασίας, που βελτιώνει συνθήκες για παιδιά.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *